Model Dudok

Ons model Dudok kenmerkt zich door grote, rechthoekige vlakken. Dit typeert ook de stijl van architect Willem Marinus Dudok. Hij is één van de bekendste architecten in de Nederlandse geschiedenis en is befaamd doordat hij het technische met het artistieke combineerde. Dat is zeker terug te zien in ons model Dudok. 

Invloed vanuit de Amsterdamse school

Dudok was een eenling en valt weinig te vergelijken met andere architecten. En hoewel Dudok zich liet inspireren door Berlage, zijn er duidelijk verschillen te zien. De geboren Amsterdammer heeft ongetwijfeld invloeden meegekregen uit zijn geboortestad en ontwikkelde zijn eigen stijl. Dit heeft zich geuit in een zakelijk expressionisme met blokvormige ontwerpen. Dit is goed terug te zien bij één van zijn meesterwerken: het raadhuis van Hilversum.

Toepassing van stalen deur Dudok

De vlakverdeling Dudok is zeer populair en vindt u in tal van woningen en bedrijven. Hij is bijvoorbeeld terug te vinden is deze schitterende gezinswoning in Zutphen. Maar ook in deze tandartspraktijk in Haarlem. Dit maakt de deur enorm veelzijdig en toont aan dat een klassieke uitstraling met een industriële twist te realiseren is met deze prachtige 4-vlaksdeuren.

Bekijk onze Dudok stalen deur in de showroom

Wilt u meer weten over ons Dudok model? We vertellen u graag alles over onze stalen deuren in onze showroom in Veenendaal. Maak hier eenvoudig en snel een afspraak.

Stuur ons een whatsapp