Model Berlage

Hendrik Petrus Berlage speelde een sleutelrol in de Nederlandse architectuur. Later speelde de architectuur van Berlage ook internationaal een belangrijke rol. Zijn ontwerpen zijn geïnspireerd op ambacht en zichtbare constructie. Belangrijk hierbij was dat de decoratieve elementen ondergeschikt waren aan het geheel. De Rooy kan zich hier volledig in vinden. Onze 5-vlaksverdeling heet dan ook Berlage.

Elegant, eerlijk en doelmatig

De vroege stijl van Berlage is een neostijl, maar door de jaren heen ontwikkelde hij een mengvorm van het rationalisme en de jugendstil. Deze stijl wordt zichtbaar wanneer hij de Beurs van Berlage ontwerpt. Wie door Amsterdam loopt kan niet om Berlage heen, maar ook buiten Amsterdam zijn er veel ontwerpen van de hand van Berlage te vinden. Zo ontwierp hij het Jachthuis Sint-Hubertus en het Haags Gemeentemuseum. Dit laatste werk in Den Haag werd door Berlage zelf gezien als zijn meesterwerk. Berlage was een inspirator voor vele architecten, waaronder Dudok.

Toepassing van stalen deur Berlage

Ons Berlage model wordt door veel van onze klanten geliefd. Een project waar we bijzonder trots op zijn, zijn de stalen deuren in Wenen. Hier plaatsten we de prachtige 5-vlaks stalen deuren in een schitterend bedrijfspand. Het eindresultaat is verbluffend. De Berlage verdeling van de stalen deuren geeft het pand een open en toch robuuste uitstraling. Iedereen die dit pand binnenkomt, treedt binnen via onze deuren.

Bekijk onze Berlage stalen deur in de showroom

Bent u benieuwd geworden naar ons model Berlage? U kunt hem bekijken in onze showroom. Ook kunt u onze andere modellen kijken. Zo ontdekt u wat het beste bij uw interieur past. Maak nu een afspraak voor een bezoek.

Stuur ons een whatsapp