Unieke stalen taatsdeuren op maat van De Rooy Steel Doors

Stalen taatsdeuren van De Rooy Steel Doors

 • Een taatsdeur is naar twee zijden te openen.
 • Door het FritsJurgens systeem is een taatsdeur ook te plaatsen bij vloerverwarming.
 • Een taatsdeur opent en sluit elegant en geluidloos, in één vloeiende beweging.
 • Door de soft-close sluit de deur rustig naar de nulstand.
 • Een taatsdeur is zelfsluitend én heeft een openzet functie naar beide zijden.
 • Er is geen kozijn nodig, waardoor een mooie, strakke en stijlvolle uitstraling ontstaat.

Bent u benieuwd naar de voordelen van een stalen taatsdeur? Maak dan een afspraak in onze showroom!

Stel zelf uw stalen deuren samen

Het FritsJurgens taatsmechanisme

Onze stalen deuren hebben veel voordelen door het gebruik van het hoogwaardige taatsmechanisme van FritsJurgens:

 • De taatsdeuren zijn onderhoudsvrij, zodat u een leven lang kunt genieten van uw deuren. Het is niet voor niets dat architecten en designers een grote voorkeur voor de toepassing van het FritsJurgens mechanisme hebben!
 • Door deze bijzondere en hoogwaardige eigenschappen past FritsJurgens uitstekend bij onze stalen deuren.
 • Een groot voordeel van taatsdeuren met het FritsJurgens System M is dat er géén sparing in de vloer nodig is. Een taatsdeur is dus ook toepasbaar bij vloerverwarming.
 • Daarnaast is het FritsJurgens taatsmechanisme volledig onderhoudsvrij. Dit zorgt voor gegarandeerd jarenlang zorgeloos gebruik van uw taatsdeur.

De voordelen van stalen taatsdeuren

Er zijn ontzettend veel voordelen van een stalen taatsdeur. We benoemen er hieronder een aantal:

 • Een taatsdeur is naar beide zijden te openen. Heeft u uw handen vol? Dan loopt u gemakkelijk door de stalen taatsdeuren! Een taatsdeur kunt u dus altijd in uw looprichting gebruiken.
 • Daarnaast valt de deur door het FritsJurgens systeem met een soft close dicht. Hierdoor is er minder risico dat uw (klein)kinderen met hun vingers tussen de deur komen.
 • Een taatsdeur heeft geen kozijn of deurpost nodig. Hierdoor kan hij eigenlijk in ieder gat geplaatst worden. Dit zorgt voor een strakke, minimalistische uitstraling. Een echte eyecatcher!
 • De stalen taatsdeuren zijn zelfsluitend en hebben een ingestelde stand op 0° en 90°. Hierdoor vallen de taatsdeuren rustig dicht, maar kunt u ze wel open laten staan wanneer dat gewenst is.
 • Er zijn geen grote bouwkundige ingrepen nodig bij het plaatsen van de stalen taatsdeuren. Wij boren slechts 8 millimeter in de grond. Dit is niet alleen ontzettend prettig, maar draagt ook nog eens bij aan de esthetiek van de woning.
Stel zelf uw stalen deuren samen

De opties voor stalen taatsdeuren

Stalen taatsdeuren van De Rooy zijn áltijd stalen taatsdeuren op maat. Tijdens het samenstellen van uw deur heeft u de keuze uit allerlei opties:

 • U kiest zelf de vlakverdeling. Gaat u voor één van onze modellen of laat u uw creativiteit de vrije loop met een eigen, uniek ontwerp?
 • U kiest zelf de handgreep. We bieden een groot aantal verschillende handgrepen aan: van perfecte ronde handgrepen tot strakke rechte handgrepen.
 • U kiest zelf de coating van uw stalen deur. Wilt u een ‘standaard’ RAL kleur, bijvoorbeeld in het zwart, grijs of wit, of gaat u voor een bronzen, messing of koperen kleur? Wij bieden verschillende soorten coatings aan, waaronder RAL poedercoatings, design colour coatings én onze Royor coatings. Daarnaast kunnen wij de stalen deuren ook voorzien van prachtige panelen van leer, zoals suède.
 • U kiest zelfs het glas in de deur. Wilt u helder glas, of kiest u liever voor een patroon? Uiteraard is het ook mogelijk om verschillende glassoorten te combineren, om de stalen taatsdeur van een speels effect te voorzien. Vergeet ook zeker niet om onze Glairon glasopties te bekijken!

Vraag een offerte aan!


Enthousiast geworden? In vier eenvoudige stappen kunt u uw eigen stalen taatsdeur op maat samenstellen. Vervolgens gaan wij aan de slag om een offerte op maat te maken. Wilt u eerst langskomen in de showroom? Dan bent u uiteraard van harte welkom. Plan zelf eenvoudig uw afspraak in.

OFFERTE AANVRAGEN

Veelgestelde vragen over Taatsdeuren

Definitie van een stalen taatsdeur

Een stalen taatsdeur werkt door de bevestigingspunten aan de onder en bovenzijde van de deur. Doordat het taatsscharnier in de deur zit, scharniert de stalen taatsdeur als het ware om zijn eigen as. We noemen dit ook wel een ‘pivoterende deur’. Een taatsdeur is daarom makkelijk te openen vanuit beide kanten, zonder veel kracht te gebruiken. Onze taatsdeuren openen en sluiten in één vloeiende beweging. Door het zelfsluitende soft-close systeem sluit de deur op een elegante en geluidloze manier naar de nulstand. Daarnaast kunt u de deuren open zetten naar beide kanten. Een stalen taatsdeur heeft géén kozijn nodig, waardoor er een mooie, strakke en stijlvolle uitstraling ontstaat. Eén die past in ieder interieur!

Openen en sluiten van taatsdeuren

Soepel, stijlvol, tijdloos én onderhoudsvrij: onze stalen taatsdeuren openen en sluiten in één vloeiende beweging. U kunt zelf kiezen aan welke kant van de deur u het taatsmechanisme laat plaatsen. Hierdoor kunt u rekening houden met de ruimte rondom de taatsdeur. Het taatsmechanisme zorgt ervoor dat de stalen deur vanuit beide kanten te openen is. Ook kunt u de stalen deuren eenvoudig open laten staan op 90°. Een stalen taatsdeur van De Rooy sluit automatisch wanneer deze onder de negentig graden komt. Met een rustige soft close gaat de deur dicht.

Voordelen van stalen taatsdeuren

Een stijlvolle en exclusieve uitstraling creëert u met de stalen taatsdeuren van De Rooy Steel Doors. Een échte eyecatcher in iedere woning of kantoor, van modern tot klassiek. Een stalen taatsdeur draait naar beide zijden open. Dit maakt het enorm praktisch. Het geeft de kamer een en suite gevoel. De voordelen van een stalen taatsdeur zijn als volgt:

 • De taatsdeur is naar beide zijden te openen
 • De taatsdeur valt met een soft close dicht
 • Er is geen kozijn of deurpost nodig
 • De deuren zijn zelfsluitend
 • Er zijn geen bouwkundige ingrepen nodig

Stalen vs. aluminium deuren

Bij De Rooy Steel Doors kiezen wij voor stalen deuren en niet voor aluminium. Dat doen we omdat we geloven in de kracht van staal. Metalen en aluminium zijn minder duurzaam en onderhoudsvrij dan deuren die volledig uit staal zijn vervaardigd. Staal is sterker dan aluminium en metaal en dat is ook te merken aan de kwaliteit van de deuren. De look en feel van de deuren is anders. Kom daarom vooral langs in onze showroom om de kwaliteit van staal te ervaren.

Aanpassingen aan deuropeningen

Een deuropening hoeft niet aangepast te worden voor een taatsdeur. Omdat onze deuren volledig op maat worden geplaatst, wordt de deur afgestemd op het gat in de muur. Een kozijn en deurpost is hierdoor overbodig.

Taatsdeuren in combinatie met vloerverwarming

Een taatsdeur van De Rooy kan zeker in combinatie met vloerverwarming. Het mechanisme gaat niet diep genoeg de vloer in om eventuele vloerverwarming te raken. Er hoeft slechts 8 millimeter in de vloer geboord te worden. Het taatsmechanisme van FritsJurgens heeft de bijzondere eigenschap dat er geen sparingen nodig zijn in de vloer. Onze monteurs boren het taatsmechanisme slechts 8 millimeter in de vloer, waar meestal nog geen vloerverwarming ligt. Hierdoor is een stalen taatsdeur zeker geschikt bij woningen met vloerverwarming!

Automatisch sluiten van taatsdeuren

Een stalen taatsdeur valt automatisch achter u dicht. Dat gebeurt met een soft close. Uniek aan onze stalen deuren is dat ze direct rustig dichtvallen, zonder dat de deur op en neer blijft gaan. Een stalen taatsdeur van De Rooy heeft een ingebouwde open stand op 0° en 90°.

Mogelijkheden van stalen taatsdeuren

Creativiteit kent geen grenzen. De mogelijkheden van stalen taatsdeuren zijn eindeloos én altijd maatwerk. Kies zelf uw vlakverdeling, handgreep en kleur poedercoating. Wat meer privacy nodig? Kies dan voor matglas of getint glas. En met een paneel van leer maakt u de deur nóg chiquer.

Stalen taatsdeuren met en zonder panelen

U kunt kiezen uit enkele en dubbele stalen deuren, met óf zonder panelen. En wat dacht u ervan om de stalen taatsdeuren te verwerken in een prachtige binnenpui? Een voorbeeld daarvan vindt u in Laren, waar wij een unieke stalen binnenpui met taatsdeuren plaatsten. In deze vrijstaande villa zijn de stalen taatsdeuren een échte aanvulling op het interieur. De woning is verwelkomend en heeft een intieme sfeer.

Witte stalen taatsdeuren

Ook populair zijn witte stalen deuren, en wij begrijpen wel waarom! Witte stalen deuren accentueren de lichtheid van de woning en zijn een schitterende aanvulling in ieder interieur. Van modern tot landelijk en van strak tot klassiek.

Taatsmechanisme van FritsJurgens

Alle stalen taatsdeuren van De Rooy Steel Doors zijn voorzien van het taatsmechanisme van FritsJurgens. Het FritsJurgens taatssysteem blijft generaties lang soepel openen: de deuren kunnen méér dan een miljoen keer gebruikt worden. Ook is het systeem volledig onderhoudsvrij én is het te monteren met slechts een klein vloerplaatje. Hierdoor zijn er geen grote uitsparingen nodig. Wel zo mooi!

Voordelen van het FritsJurgens taatsmechanisme

Onze stalen taatsdeuren zijn voorzien van het FritsJurgens taatsmechanisme. Een stalen taatsdeur werkt door de bevestigingspunten aan de onder en bovenzijde van de deur. Doordat het taatsscharnier in de deur zit, scharniert de stalen taatsdeur als het ware om zijn eigen as. We noemen dit ook wel een ‘pivoterende deur’. Een taatsdeur is daarom makkelijk te openen  vanuit beide kanten, zonder veel kracht te gebruiken. Dankzij het taatsscharnier aan de onderkant en de bovenkant hebben onze stalen taatsdeuren een elegante en strakke uitstraling. Wij werken met het mechanisme van FritsJurgens, een systeem van zeer hoge kwaliteit. Dit systeem heeft de bijzondere eigenschap dat er geen sparingen nodig zijn in de vloer. Dit maakt onze stalen taatsdeuren op maat zo uniek.

Stalen taatsdeuren van De Rooy Steel Doors

Stalen taatsdeuren geven een stijlvolle en exclusieve uitstraling aan ieder interieur. Stalen deuren zijn échte blikvangers in iedere woning of pand. Het past in ieder interieur, van modern tot klassiek. Bij De Rooy Steel Doors maken we met veel passie en vakmanschap onze stalen taatsdeuren, speciaal voor u op maat gemaakt. Dit vakmanschap ziet u terug in iedere deur. Geen lasnaden, perfecte afwerking én kwaliteit. Dat kunt u verwachten van een stalen taatsdeur van De Rooy Steel Doors.

Kosten stalen taatsdeur

De prijs voor onze stalen taatsdeuren is afhankelijk van allerlei keuzes, zoals de vlakverdeling, de coating, het glas en de handgreep. Daarom maken wij graag een vrijblijvende offerte op maat voor u op. Een enkele stalen taatsdeur is bij ons verkrijgbaar vanaf € 2195.

Stuur ons een whatsapp