Unieke stalen taatsdeuren op maat van De Rooy Steel Doors

Stalen taatsdeuren geven een stijlvolle en exclusieve uitstraling aan ieder interieur.

Stalen taatsdeuren

Stalen taatsdeuren geven een stijlvolle en exclusieve uitstraling aan ieder interieur. Stalen deuren zijn échte blikvangers in iedere woning of pand. Het past in ieder interieur, van modern tot klassiek. Bij De Rooy Steel Doors maken we met veel passie en vakmanschap onze stalen taatsdeuren, speciaal voor u op maat gemaakt. Dit vakmanschap ziet u terug in iedere deur. Geen lasnaden, perfecte afwerking én kwaliteit. Dat kunt u verwachten van een stalen taatsdeur van De Rooy Steel Doors.


Een stalen taatsdeur op maat is een bijzondere deur die naar beide zijden kan openen. Zeer praktisch bij het in- en uitlopen van de ruimte. Daarnaast geven taatsdeuren een kamer en suite gevoel met een moderne uitstraling. Wij maken gebruik van het taatsmechanisme van FritsJurgens, dat bekend staat om de hoogwaardige kwaliteit. Om deze redenen zijn onze stalen taatsdeuren erg geliefd bij onze klanten.

Benieuwd naar wat een stalen taatsdeur eigenlijk is? Lees dan verder op deze pagina. Wil je liever direct inspiratie op doen? Bekijk dan onze voorbeelden of kom langs in onze showroom. Laat u inspireren door de vele mogelijkheden van staal!

Stel uw taatsdeur samen

De werking van stalen taatsdeuren

Een stalen taatsdeur werkt door de bevestigingspunten aan de onder en bovenzijde van de deur. Doordat het taatsscharnier in de deur zit, scharniert de stalen taatsdeur als het ware om zijn eigen as. We noemen dit ook wel een ‘pivoterende deur’. Een taatsdeur is daarom makkelijk te openen  vanuit beide kanten, zonder veel kracht te gebruiken.

Dankzij het taatsscharnier aan de onderkant en de bovenkant hebben onze stalen taatsdeuren een elegante en strakke uitstraling. Wij werken met het mechanisme van FritsJurgens, een systeem van zeer hoge kwaliteit. Dit systeem heeft de bijzondere eigenschap dat er geen sparingen nodig zijn in de vloer. Dit maakt onze stalen taatsdeuren op maat zo uniek.


Taatsdeuren plaatsen met vloerverwarming

Het taatsmechanisme van FritsJurgens heeft de bijzondere eigenschap dat er geen sparingen nodig zijn in de vloer. Onze monteurs boren het taatsmechanisme slechts 8 millimeter in de vloer, waar meestal nog geen vloerverwarming ligt. Hierdoor is een stalen taatsdeur zeker geschikt bij woningen met vloerverwarming!

Het openen en sluiten van taatsdeuren

Soepel, stijlvol, tijdloos én onderhoudsvrij: onze stalen taatsdeuren openen en sluiten in één vloeiende beweging. U kunt zelf kiezen aan welke kant van de deur u het taatsmechanisme laat plaatsen. Hierdoor kunt u rekening houden met de ruimte rondom de taatsdeur. Het taatsmechanisme zorgt ervoor dat de stalen deur vanuit beide kanten te openen is. Ook kunt u de stalen deuren eenvoudig open laten staan op 90°. Een stalen taatsdeur van De Rooy sluit automatisch wanneer deze onder de negentig graden komt. Met een rustige soft close gaat de deur dicht.

Exclusief FritsJurgens stalen taatsdeuren systeem

Ons exclusieve stalen taatssysteem wordt geproduceerd door FritsJurgens. Door het innovatieve taatssysteem hebben taatsdeuren een nieuw elan gekregen. De strakke afwerking en het materiaal van het FritsJurgens taatssysteem geven niet alleen uw stalen deuren, maar ook uw woon- of werkruimte een moderne uitstraling.

Een FritsJurgens taatssysteem blijft generaties lang soepel openen. Tijdens testen is gebleken dat de deuren meer dan een miljoen keren gebruikt kunnen worden. Dat staat bij een gemiddeld gebruik gelijk aan 136 jaar. Door het gebruik van hoogwaardige materialen is het taatssysteem onderhoudsvrij. Eenmaal geplaatst hoeft u er niet meer naar om te kijken. U kunt dus jarenlang genieten van uw stalen taatsdeuren. Kies voor verborgen perfectie met de System M van FritsJurgens.

Stel zelf uw stalen deuren samen

Opties voor taatsdeuren

Stalen taatsdeuren van De Rooy zijn áltijd stalen taatsdeuren op maat. Tijdens het samenstellen van uw deur heeft u de keuze uit allerlei opties:

 • U kiest zelf de vlakverdeling. Gaat u voor één van onze modellen of laat u uw creativiteit de vrije loop met een eigen, uniek ontwerp?
 • U kiest zelf de handgreep. We bieden een groot aantal verschillende handgrepen aan: van perfecte ronde handgrepen tot strakke rechte handgrepen.
 • U kiest zelf de coating van uw stalen deur. Wilt u een ‘standaard’ RAL kleur, bijvoorbeeld in het zwart, grijs of wit, of gaat u voor een bronzen, messing of koperen kleur? Wij bieden verschillende soorten coatings aan, waaronder RAL poedercoatings, design colour coatings én onze Royor coatings. Daarnaast kunnen wij de stalen deuren ook voorzien van prachtige panelen van leer, zoals suède.
 • U kiest zelfs het glas in de deur. Wilt u helder glas, of kiest u liever voor een patroon? Uiteraard is het ook mogelijk om verschillende glassoorten te combineren, om de stalen taatsdeur van een speels effect te voorzien. Vergeet ook zeker niet om onze Glairon glasopties te bekijken!


Stalen taatsdeuren met gouden of bronzen coating

Steeds vaker zien we stalen deuren met een gouden of bronzen coating. Een mooi voorbeeld daarvan vindt u in onze showroom in Veenendaal. Daar vindt u unieke gouden stalen deuren. Ook in deze prachtige woning in Bilthoven vindt u schitterende stalen deuren met een bronzen coating.

Witte stalen taatsdeuren

Ook populair zijn witte stalen deuren, en wij begrijpen wel waarom! Witte stalen deuren accentueren de lichtheid van de woning en zijn een schitterende aanvulling in ieder interieur. Van modern tot landelijk en van strak tot klassiek.

Enkele en dubbele deuren, met of zonder panelen

U kunt kiezen uit enkele en dubbele stalen deuren, met óf zonder panelen. En wat dacht u ervan om de stalen taatsdeuren te verwerken in een prachtige binnenpui? Een voorbeeld daarvan vindt u in Laren, waar wij een unieke stalen binnenpui met taatsdeuren plaatsten. In deze vrijstaande villa zijn de stalen taatsdeuren een échte aanvulling op het interieur. De woning is verwelkomend en heeft een intieme sfeer.

OFFERTE AANVRAGEN

Voor- en nadelen van taatsdeuren


Er zijn ontzettend veel voordelen van een stalen taatsdeur. We benoemen er hieronder een aantal:

 • Een taatsdeur is naar beide zijden te openen. Een bijkomend voordeel: heeft u uw handen vol? Dan loopt u gemakkelijk door de stalen taatsdeuren! Een taatsdeur kunt u dus altijd in uw looprichting gebruiken.
 • Daarnaast valt de deur door het FritsJurgens systeem met een soft close Hierdoor is er minder risico dat uw (klein)kinderen met hun vingers tussen de deur komen.
 • Een taatsdeur heeft geen kozijn of deurpost nodig. Hierdoor kan hij eigenlijk in ieder gat geplaatst worden. Dit zorgt voor een strakke, minimalistische uitstraling. Een echte eyecatcher!
 • De stalen taatsdeuren zijn zelfsluitend en hebben een ingestelde stand op 0° en 90°. Hierdoor vallen de taatsdeuren rustig dicht, maar kunt u ze wel open laten staan wanneer dat gewenst is.
 • Er zijn geen grote bouwkundige ingrepen nodig bij het plaatsen van de stalen taatsdeuren. Wij boren slechts 8 millimeter in de grond. Dit is niet alleen ontzettend prettig, maar draagt ook nog eens bij aan de esthetiek van de woning.

Een nadeel van een stalen taatsdeur is de aansluiting op de muur. Omdat er geen kozijn nodig is, blijft er altijd een kleine kier ontstaan tussen de deur en de muur. Hierdoor zijn de stalen deuren niet volledig geluidsdicht.

Stalen taatsdeuren op maat? Vraag een offerte aan!


Enthousiast geworden? In vier eenvoudige stappen kunt u uw eigen stalen taatsdeur op maat samenstellen. Vervolgens gaan wij aan de slag om een offerte op maat te maken. Wilt u eerst langskomen in de showroom? Dan bent u uiteraard van harte welkom. Plan zelf eenvoudig uw afspraak in.

Bezoek onze showroom

Veelgestelde vragen over Taatsdeuren

Wat zijn de voordelen van een stalen taatsdeur?

Een stijlvolle en exclusieve uitstraling creëert u met de stalen taatsdeuren van De Rooy Steel Doors. Een échte eyecatcher in iedere woning of kantoor, van modern tot klassiek. Een stalen taatsdeur draait naar beide zijden open. Dit maakt het enorm praktisch én geven de kamer een en suite gevoel. De voordelen van een stalen taatsdeur zijn als volgt:

 • De taatsdeur is naar beide zijden te openen
 • De taatsdeur valt met een soft close dicht
 • Er is geen kozijn of deurpost nodig
 • De deuren zijn zelfsluitend
 • Er zijn geen bouwkundige ingrepen nodig

Waarom kiezen voor het taatsmechanisme van FritsJurgens?

Alle stalen taatsdeuren van De Rooy Steel Doors zijn voorzien van het taatsmechanisme van FritsJurgens. Het FritsJurgens taatssysteem blijft generaties lang soepel openen: de deuren kunnen méér dan een miljoen keer gebruikt worden. Ook is het systeem volledig onderhoudsvrij én is het te monteren met slechts een klein vloerplaatje. Hierdoor zijn er geen grote uitsparingen nodig. Wel zo mooi!

Wat zijn de mogelijkheden van stalen taatsdeuren?

Creativiteit kent geen grenzen. De mogelijkheden van stalen taatsdeuren zijn eindeloos én altijd maatwerk. Kies zelf uw vlakverdeling, handgreep en kleur poedercoating. Wat meer privacy nodig? Kies dan voor matglas of getint glas. En met een paneel van leer maakt u de deur nóg chiquer.

Kan een taatsdeur in combinatie met vloerverwarming?

Ja, een taatsdeur van De Rooy kan zeker in combinatie met vloerverwarming. Het mechanisme gaat niet diep genoeg de vloer in om eventuele vloerverwarming te raken. Er hoeft slechts 8 millimeter in de vloer geboord te worden.

Valt een taatsdeur automatisch dicht?

Ja, een stalen taatsdeur valt automatisch achter u dicht. Dat gebeurt met een soft close. Uniek aan onze stalen deuren is dat ze direct rustig dichtvallen, zonder dat de deur op en neer blijft gaan. Een stalen taatsdeur van De Rooy heeft een ingebouwde open stand op 0° en 90°.

Wat kost een stalen taatsdeur?

De prijs voor onze stalen taatsdeuren is afhankelijk van allerlei keuzes, zoals de vlakverdeling, de coating, het glas en de handgreep. Daarom maken wij graag een vrijblijvende offerte op maat voor u op. Een enkele stalen taatsdeur is bij ons verkrijgbaar vanaf € 2195.

Wat is het verschil tussen stalen deuren en aluminium deuren?

Bij De Rooy Steel Doors kiezen wij voor stalen deuren en niet voor aluminium. Dat doen we omdat we geloven in de kracht van staal. Metalen en aluminium zijn minder duurzaam en onderhoudsvrij dan deuren die volledig uit staal zijn vervaardigd. Staal is sterker dan aluminium en metaal en dat is ook te merken aan de kwaliteit van de deuren. De look en feel van de deuren is anders. Kom daarom vooral langs in onze showroom om de kwaliteit van staal te ervaren.

Stuur ons een whatsapp