Model Rietveld

Rietveld staat bekend als veelzijdig ontwerper. Als lid van kunstbeweging De Stijl ontwierp hij rechthoekige meubels en gebouwen, waaronder een rij huizen aan de Erasmuslaan in Utrecht. De strakke lijnen hebben raakvlakken met de 3-vlaks deur van De Rooy.

Moderne en strakke lijnen

Rietveld heeft door de jaren heen veel indruk gemaakt in de wereld van de architectuur. Hij wordt in één adem genoemd met kunstbeweging de Stijl, net als Piet Mondriaan en Theo van Doesburg. Eén van zijn bekendste werken, de rood-blauwe stoel, is veelal geprezen voor zijn eenvoud en abstracte compositie. Wellicht kent u ook het befaamde Rietveld Schröderhuis in Utrecht. Het ontwerp van Rietveld doet denken aan de strakke lijnen van onze stalen deuren. Het was dan ook een logische keuze om dit model te vernoemen naar Rietveld.

Toepassing van stalen deur Rietveld

Ons model Rietveld kunt u vinden in enkele prachtige en inspirerende woningen en kantoren. In dit kantoor in Putten zorgen de stalen deuren ervoor dat het moderne karakter voorzien wordt van een industrieel tintje. Ook kan model Rietveld uitstekend gebruikt worden om een contrast te creëren met natuurlijke tinten en hout. Dit is goed te zien op deze werkplek in Sassenheim, waar tevens gebruik is gemaakt van de moderne en strakke vlakverdeling van model Rietveld.

Bekijk model Rietveld in onze showroom

Wilt u meer varianten zien van ons model Rietveld? Kom dan langs in onze showroom in Veenendaal. Hier vindt u ons uitgebreide aanbod stalen deuren. We helpen u graag!

Stuur ons een whatsapp