Model Kramer

Pieter (Piet) Lodewijk Kramer behoort tot één van de architecten van de Amsterdamse School. Hij is vooral bekend als architect van markante gebouwen en vele bruggen. Meer dan eens ontwierp hij ook meubels, monumenten en zelfs postzegels. Hij zag zichzelf dan ook meer als kunstenaar dan als architect. Piet haalde veel inspiratie uit het oosterse Soefisme en de natuur. Kenmerkend voor zijn stijl zijn de plastische gevels, gevuld met laddervensters. Onze 8-vlaks deur doet denken aan de stijl van Kramer en draagt met trots zijn naam. 

Expressieve en fantastische vormen

De Amsterdamse school laat zich kenmerken door expressieve en fantastische vormen en is nauw verwant aan het expressionisme. Het wordt gezien als een reactie op het rationele werk van Berlage. Een iconisch gebouw dat Kramer heeft ontworpen is de Bijenkorf in Den Haag. Hier is het gebruik van laddervensters te zien. Deze vensters zijn bekroond met steile daken en soms torentjes. Het gebouw oogt erg groot, maar heeft toch een menselijk karakter. Het staat bekend als ‘het paleis der levensvreugde’ en is één van Piet zijn meesterwerken.

Toepassing van stalen deur Kramer

In deze prachtige moderne woning in Utrecht hebben we twee schitterende dubbele scharnierdeuren geplaatst. Door hier gebruik te maken van de Kramer vlakverdeling is er een prachtige eenheid ontstaan, waarbij kamers mooi op elkaar aansluiten.

Bekijk onze Kramer stalen deur in onze showroom

Wilt u meer weten over dit prachtige model? Kom hem dan bekijken in onze showroom in Veenendaal. Wij helpen u graag.

Stuur ons een whatsapp