Stalen deuren met ronde vormen
Geplaatst op 21 juni 2024

Stalen deuren met ronde vormen

Stalen deuren met ronde, organische vormen zijn misschien wel dé trend van 2024. Deze prachtige deuren passen in zowel strakke als moderne interieurs. Ronde vormen in stalen deuren hebben we op verschillende toegepast, bijvoorbeeld door gebruik te maken van cirkels in het deurontwerp, ronde handgrepen en deuren die rond aflopen.

In dit blog laten we een aantal inspirerende voorbeelden zien van ronde vormen in stalen deuren uit recente projecten.

Cirkels in stalen deuren

Een eerste manier om een ronde vorm in de stalen deur te halen, is door te kiezen voor cirkels. Dit kan op verschillende manieren. Een prachtig voorbeeld van een volledige cirkel zien we terug in dit project in Tilburg. In dit geval is er gespeeld met zowel rechte als ronde vormen, waardoor er een interessant lijnenspel ontstaat.

Halve cirkels

Naast volledige cirkels zien we ook halve cirkels in steeds meer projecten terugkomen. Een voorbeeld daarvan vindt u in deze woning in Lunteren. Uniek aan deze deur is dat het visueel gezien doorloopt in de ronde spiegel. Daarbij is er gekozen voor prachtig canale glas, wat de deur nog interessanter maakt om naar te kijken.

Een tweede voorbeeld van halve cirkels is te vinden in deze woning in Kruiningen. Hier is gekozen voor twee deuren met beide een halve cirkel, waardoor er een ronde vorm ontstaat zodra de deuren dicht zijn.

Model Paxton met ronde vormen

Een iets subtielere ronde vorm vindt u terug in ons model Paxton. Dit model bestaat uit drie gelijke vlakken, waarin het bovenste vlak wordt gescheiden door een kwart cirkel. Model Paxton wordt meestal gekozen als dubbele stalen deur, zodat er een royale entree ontstaat. U ziet dat bijvoorbeeld prachtig terug in deze beach club in Noordwijk of in deze schitterende woning in Huizen.

Ronde vormen in de handgreep

Oók in de handgreep kunt u kiezen voor ronde vormen. Dit ziet u bijvoorbeeld terug in de stalen deur modellen van Osiris Hertman. Osiris werkt graag met natuurlijke organische vormen en model Rituals is hier wellicht wel het meest duidelijke voorbeeld van. Ook de ronde handgreep in model Mallet is een ontwerp van Osiris.

Meditation Osiris

Ronde vormen in vaste panelen

Het is ook mogelijk om stalen deuren te voorzien van gebogen panelen, zoals in de Inspiration Studio van Max View. In deze inspirerende omgeving hebben we meerdere stalen deuren geplaatst, waaronder een opvallende deur: een strakke Rohe stalen deur, geflankeerd door twee gebogen stalen panelen.

Stalen deuren in een ronde deuropening

Een laatste voorbeeld dat we u zeker willen laten zien is dit project in Loosdrecht. Hier hebben we stalen deuren geplaatst in een ronde deuropening. Onze stalen deuren volgen de lijnen van de muur. De vorm van deze deuren doet denken aan de ronde deuren die bij veel historische kerken te vinden zijn. De stalen deuren passen perfect bij de klassieke inrichting, de stenen vloer en de authentieke details van de trap. Wederom een mooi voorbeeld van de veelzijdigheid van staal.

Ronde stalen deur

Van rechte stalen profielen naar ronde vormen

Er zijn meerdere manieren om ronde vormen te creëren. Een eerste manier is om een rond profiel op het glas te ‘plakken’. Daar kiezen wij niet voor omdat dit afbreuk doet aan het kwaliteitsgevoel. Wij ontwikkelden een werkwijze waarbij we de rechte, stalen profielen zorgvuldig buigen en we het glas in het profiel zetten. De glasplaten volgen in dat geval de lijnen van het staal, waardoor de glasplaten in de ronde vorm liggen.

Interesse in ronde stalen deuren?

Stalen deuren met ronde vormen brengen elegantie en zachtheid in een woning. Onze ronde stalen deuren zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, van een zwarte poedercoating tot een levendig Royor coating, en kunnen worden aangepast met verschillende soorten glas en handgrepen om aan uw specifieke wensen te voldoen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Plan dan een afspraak in onze showroom.

Stuur ons een whatsapp