Model Mallet

5 vlaks

Model Mallet

Robert Mallet-Stevens was een Franse architect die misschien wel zijn meeste bekendheid heeft vergaard met zijn ontwerp voor de villa Cavrois. Als architect onderscheidde hij zich door zijn moderne en rationele visie op architectuur. Hij wordt samen met Le Corbusier dan ook als één van de meest invloedrijke personen tijdens het interbellum gezien. Zijn modernistische stijl en unieke combinatie aan kubistische en ronde vormen is dan ook inspiratie geweest voor de vlakverdeling van onze stalen deur.

Licht als volwaardig materiaal

Het zijn de vroege jaren ‘20 als Mallet-Stevens als architect, actief in diverse domeinen, verschillende etalages en winkels ontwerpt. Aan deze ervaring houdt hij een hernieuwde visie op licht over, wat hij behandelt als volwaardig materiaal. Dit was voor die tijd baanbrekend en heeft hem doen onderscheiden van de architecten uit die tijd. Zijn meesterwerk is de welbekende villa Cavrois. Omdat de memoires van Mallet-Stevens op zijn verzoek vernietigd zijn, is het lastig om het precieze denkproces te volgen. Wel is bekend dat de villa ontworpen is als een modern kasteel waarbij het gebruik van metaal, glas en staal veelvoorkomend is. Sindsdien is het een schoolvoorbeeld van de modernistische visie van de jaren ‘20.

Toepassing van stalen deur Mallet

In onze showroom in Veenendaal kunt u ons model stalen deur Mallet live bekijken. We hebben op onze bovenverdieping een dubbele set stalen deuren met gouden laag geplaatst. Hierdoor zijn de deuren een echte eyecatcher geworden. De deuren zijn voorzien van de stijlvolle handgreep van Osiris Hertman. U kunt hier gemakkelijk en snel een afspraak maken om onze showroom te bezoeken.

Stuur ons een whatsapp