Model Taut

Bruno Taut was een Duitse architect en stedenbouwkundige die een grote invloed heeft gehad op de architectuur. Taut was groot aanhanger van het zogenaamde ‘Existenzmaximum’; hij vond dat de leefomgeving van de mens het leven moest verruimen. Met vier door hem ontworpen volkswijken op de UNESCO Werelderfgoedlijst was hij een inspiratiebron voor tal van architecten. Zijn stijl kenmerkte zich door de sterk geprofileerde gevels. Dit creëerde een ‘blokkerig’ effect. Dit was voor ons reden om onze 6-vlaks deur van zijn naam te voorzien.

Een visie gebaseerd op harmonie

Taut was een voorstander van het gebruik van kleur en had de focus op harmonie. Hij hechtte waarde aan individualiteit en vrijheid. Anderzijds was hij ook écht een man van het volk. Zijn architectuur was dienend aan haar inwoners. Hij ontwierp felgekleurde arbeiders- en stadswijken, waaronder Maagdenburg in Duitsland. Glas en kristal waren daarbij van grote waarde voor Taut. De kleurrijke regenboogbuurt in Almere is een eerbetoon aan het werk van Taut.

Toepassing van stalen deur Taut

Taut’s visie was gebaseerd op harmonie en dat concept komt terug bij de stalen deuren die we plaatsten in het Van der Valk hotel in Enschede. In de hotelbar, waar de hotelgasten samenkomen en genieten van een hapje en een drankje, plaatsten we een stalen pui met taatsdeur. Het resultaat is een prachtige en chique bar waar we erg trots op zijn.

Ook in het gerenoveerde restaurant in De Hof in Renswoude mochten we diverse stalen deuren plaatsen. Hier is een schitterende plek ontstaan waar warmte, sfeer en klasse samenkomen. Een ander kenmerk van Bruno Taut was zijn voorliefde voor kleur. De stalen deuren die we plaatsten in Rhenen sluiten naadloos aan op deze voorliefde, door het gebruik van donker leer, een bronzen coating én brons glas.

Bekijk onze Taut stalen deur in de showroom

Wilt u ons model Taut in het echt bekijken? Kom dan langs in onze showroom in Veenendaal. Hier vindt u ons uitgebreide aanbod stalen deuren. Reserveer nu een afspraak.

Stuur ons een whatsapp