‘Stalen deuren 2.0’ in samenwerking met Remy Meijers

Remy Meijers is een ervaren interieur- en productontwerper, bij wie rust en balans belangrijke woorden zijn. Hij maakt bij zijn projecten graag gebruik van de stalen deuren van De Rooy. Maar nu slaan ze hun handen ineen voor ‘stalen deuren 2.0’. Een veelbelovende samenwerking, waar we Remy een aantal vragen over gesteld hebben.

Geplaatst op 16 mei 2019

‘Stalen deuren 2.0’ in samenwerking met Remy Meijers

Remy Meijers is een ervaren interieur- en productontwerper, bij wie rust en balans belangrijke woorden zijn. Hij maakt bij zijn projecten graag gebruik van de stalen deuren van De Rooy. Maar nu slaan ze hun handen ineen voor ‘stalen deuren 2.0’. Een veelbelovende samenwerking, waar we Remy een aantal vragen over gesteld hebben.

“De Rooy werd me uit diverse hoeken aangeraden”

Een paar jaar geleden kwam Remy Meijers voor het eerst in contact met De Rooy. Remy: “De Rooy werd me uit diverse hoeken aangeraden, bijvoorbeeld door collega’s uit het vakgebied. Ik was op een gegeven moment bezig met een project in Amersfoort en toen zei ook de aannemer dat ik echt eens met De Rooy moest samenwerken. Toen heb ik een project gedaan met De Rooy en dat beviel zo goed dat ik dit ben blijven doen.”

Bovenmatig goede kwaliteit

Remy Meijers paste al heel lang stalen puien toe in zijn projecten. “Ik heb veel ervaring met andere partijen en kan daardoor zeggen dat de kwaliteit van De Rooy bovenmatig goed is. En dat meen ik echt.”

Helemaal te gek

“Ik zie echt verschil ten opzichte van de andere partijen waar ik mee samengewerkt heb. Ik vind De Rooy echt helemaal te gek. De prijs-kwaliteit verhouding, de samenwerking en de planning, alles is goed. Ik kan niets verzinnen wat niet lekker loopt. Daarnaast is het leuk dat het een familiebedrijf is, je hebt contact met de eigenaar zelf en de lijnen zijn kort. En de omgang met elkaar is heel prettig.”

Tweeledige samenwerking

Remy Meijers heeft een tweeledige samenwerking met De Rooy. Zo past hij ten eerste de De Rooy deuren toe in zijn projecten. Een paar maanden geleden kwamen Marein en Remy tot het idee om samen nieuwe deuren te ontwikkelen. “Omdat we al zoveel samenwerken, leek het ons goed om samen iets speciaals te ontwikkelen.”

Stalen deuren 2.0

Stalen deuren zijn erg populair. Sla een interieurblad open en u ziet ze voorbij komen. Remy: “Het is tijd voor een stalen deur 2.0. Wat dit precies inhoudt, is nog een groot geheim. Ik wil een vervolg maken op wat er al is. Door andere details in te voegen, wil ik een nieuwe weg inslaan.”

Mister Grey

De interieurontwerpen van Remy kenmerken zich door een sobere ontwerpstijl. “Ik ben niet van gedoe. Ik ben meer van het strakke en rechtlijnige, zonder opsmuk. What you see is what you get. Ik vind het belangrijk dat mensen het ontwerp snappen. Daarnaast speel ik graag met combinaties van rijke materialen. Ik gebruik daarbij in principe nooit kleur, ik ben dol op alles wat met grijstinten te maken heeft. Daarom word ik ook wel eens gekscherend ‘Mister Grey’ genoemd.”

Rust en balans

Remy maakt interieurs en ontwerpt meubels, waarbij de samenhang duidelijk zichtbaar is. “Ik zoek altijd naar rust en balans, in alles wat ik doe. Mijn ontwerpen moeten een soort eenvoud hebben zodat ik er zelf ook rustig van word. Ik probeer daarnaast genoeg te ontspannen tussen mijn werk door. Hierdoor sta ik open voor ideeën uit allerlei verschillende hoeken. Mijn inspiratie haal ik dan ook overal vandaan. Uit gesprekken met vrienden, een wandeling over het strand, een verre reis, als ik in een restaurant zit, ik pik overal wel wat van mee.”

Deuren die verwondering oproepen

Ook voor de ‘stalen deuren 2.0’ haalt Remy zijn inspiratie overal vandaan. Projecten zelf vormen ook een grote inspiratiebron. Remy: “Als ik met een project bezig ben, ga ik voor mezelf na waar het project om vraagt. Wat zou interessant zijn om toe te voegen in de collectie van De Rooy? Ik ben nu bijvoorbeeld bezig in een mooi penthouse. Dan ga ik voor mezelf na hoe je zo’n deur in de ruimte ervaart. Ik vind het belangrijk dat de deuren verwondering oproepen. Je hebt namelijk deuren en je hebt deuren. Maar ik wil dat je denkt: wauw! Daarom ben ik op zoek naar een deur die er nu nog niet is, maar wel dat gevoel opwerkt.”

De Rooy deuren stonden hoog op het lijstje

Remy is blij met de samenwerking met De Rooy. “Ik vind het belangrijk dat alles samenhangt. Van deuren tot banken enzovoort. Een interieur past pas als je het van voor naar achter regisseert. Daarom vind ik het leuk dat ik het nu allemaal kan aanbieden. Ik heb al voor veel verschillende leveranciers van interieurproducten collecties ontworpen zoals meubels, bedden, gordijnen, vloeren, verlichting, verf en noem maar op. De Rooy deuren zijn daar zeker een mooie aanvulling in. Sterker nog, dat stond hoog op mijn lijstje. Het wordt nu steeds completer.”

Stuur ons een whatsapp