Model Sullivan

Model Sullivan

Louis Henry Sullivan was een Amerikaanse architect die geloofde in het gedachtegoed ‘form follows function’. Sullivan studeerde aan de Chicago School of Architecture en is één van de architecten die aan de wieg stond van het gebruik van stalen frames in de hoogbouw. Als ontwerper van het Wainwright gebouw in St. Louis Missouri heeft hij veel bekendheid vergaard. Dit gebouw staat bekend als één van de eerste esthetische wolkenkrabbers ter wereld. Verder werd Sullivan later in zijn carrière mentor van de wellicht beroemdste Amerikaanse architect ooit, Frank Lloyd Wright.

De vorm volgt de functie

Sullivan ontwierp gebouwen die hun doel diende. Deze denkwijze van Sullivan had als resultaat dat gebouwen eerder de hoogte in gingen. Zo ontstond er meer leefruimte die optimaal benut kon worden. Beroemde gebouwen die Sullivan heeft ontworpen, zijn het Chicago aandelenbeursgebouw, ‘the Wainwright building’ (zoals eerder genoemd) en ‘the Guaranty Building’ in Buffalo. Deze gebouwen waren in de late 19e eeuw en de vroege 20e eeuw hoogst ongebruikelijk en hebben geholpen het modernisme op de deur te laten kloppen in Amerika.

Dit model stalen deur kan bij uitstek gebruikt worden als een afscheiding in een ruimte. Dit maakt het een enorm functioneel element voor in uw interieur. Dit maakt het mogelijk om ruimtes van elkaar af te sluiten. De deuren zorgen voor een echt wow-effect en zetten direct de toon voor de rest van uw woning.

Model Sullivan bij ons in de showroom

Ben u overtuigd van deze prachtige vlakverdeling? Breng dan eens een bezoek aan onze gloednieuwe showroom in Veenendaal. Hier vindt u naast deze vlakverdeling ook een breed scala aan andere modellen stalen deuren. Wij zien u graag verschijnen!

Stuur ons een whatsapp