Model Horta

3 vlaks

Model Horta

Victor Horta was een vooruitstrevende Belgische architect en één van de grondleggers van de Art Nouveau. Zijn rebelse karakter ligt aan de basis van de inventieve geest van Horta. Horta weigerde mee te lopen met de mode uit zijn tijd. Hij wilde liever zelf iets creëren. Zijn ontwerpen waren vernieuwend en kenmerken zich door het vele licht. Hij wilde bouwen voor iedereen, waarin enthousiasme en energie centraal stonden. Horta was dan ook een meester in het creëren van een gevoel van ruimte, wat perfect aansluit op ons model stalen deur.

Rationaliteit, kracht, schoonheid en gastvrijheid

De art nouveau periode kenmerkte zich door asymmetrische composities met een tweedimensionaal karakter. Het staat symbool voor de nieuwe harmonie die creatievelingen als Horta aan het begin van de vorige eeuw hebben doorgevoerd. Een van de gebouwen waar dit schitterend te zien is, is hotel Tassel. Niet voor niets is dit indrukwekkende herenhuis door UNESCO uitgeroepen als werelderfgoed.

Toepassing van stalen deur Horta

Gedurfd, uitdagend en lef zijn de juiste termen om deze sfeervolle woning in Aerdenhout te omschrijven. De Horta vlakverdeling is hier een prachtig onderdeel van het interieur. Extra bijzonder aan deze set stalen deuren is de bronslaag die is aangebracht. Dit maakt de deuren eleganter, duurzamer en luxer. De stalen deuren verzorgen een levendige uitstraling en bieden de woning prachtig natuurlijk licht. Dit past uitstekend bij het gedachtegoed van Horta.

Ook de bewoners van deze kleurrijke villa in Apeldoorn hebben gekozen voor de Horta vlakverdeling. De stalen deuren zijn een prachtige aanvulling op de bijzondere woning en contrasteren prachtig met de gekozen accessoires. Hierbij zorgen de stalen deuren voor verbinding tussen ruimtes en voor extra lichtinval.

Bekijk de Horta stalen deur bij ons in de showroom

Wil u graag meer weten over deze fascinerende vlakverdeling? We vertellen u er graag alles over in onze showroom in Veenendaal. Hier vindt u naast dit model stalen deur ook tal van andere stalen deuren, die ook allen hun prachtige eigen verhaal hebben.

Stuur ons een whatsapp