Model Gropius

6 vlaks

Model Gropius

De toonaangevende academie voor architectuur, Het Bauhaus, werd opgericht door Walter Gropius. De academie staat bekend om de synthese tussen ambachtelijke techniek en industrie. Er werd gezocht naar een architectuur met maatschappelijke impact. Er wordt dan ook gezegd dat het Bauhaus zijn tijd ver vooruit was. Onze asymmetrische 6-vlaks roept associaties op met deze stijl.

Strak van lijn, eenvoudig en zeer functioneel

Gropius dacht dat een betere architectuur zou leiden tot een betere woonomgeving en uiteindelijk een betere wereld. Hij streefde naar volledige eenheid van kunsten. Hij vond namelijk dat kunst te ver van de samenleving was komen te staan. Zijn instituut zorgde voor een designrevolutie en kent ook vandaag de dag nog altijd vele volgers. Bekende gebouwen waarbij hij betrokken was, waren de Universiteit van Bagdad en de John F. Kennedy Federal Building in Boston.

Toepassing van stalen deur Gropius

Bij Alphenberg in Waalwijk draait alles om hun passie voor leer. Hun showroom ademt dan ook enorme luxe en laat de vele mogelijkheden van leer zien. Aan beide weerzijden van de entree zijn vaste panelen geleverd waarbij het onderste deel is voorzien van rood leer. Ook in Rijnsburg hebben wij dubbele stalen deuren geplaatst met de Gropius vlakverdeling. De drie smalle en twee grote raamvlakken creëren samen een uitstraling die klassiek en modern met elkaar combineren. Hetgeen perfect aansluit op het interieur van de inrichting.

Bekijk onze Gropius stalen deur in de showroom

Wilt u ons model Gropius in het echt bekijken? U bent van harte welkom in onze showroom in Veenendaal. We vertellen u graag meer over deze of een van onze vele andere modellen stalen deuren.

Stuur ons een whatsapp