Vluchttrap

Stalen vluchttrappen en brandtrappen, veiligheid boven alles


Een stalen vluchttrap of brandtrap moet een veilige en snelle uitweg bieden in geval van een calamiteit. De trap moet toegankelijk zijn, makkelijk lopen en betrouwbaar zijn. Bij De Rooy Metaaldesign maken we vluchttrappen op maat voor uw gebouw. Aan de hand van de grootte van het gebouw, of beter het aantal in het pand aanwezige mensen dient de trap voldoende capaciteit te kunnen verwerken en gewicht te kunnen dragen (doorstroom- en opstelcapaciteit).

Vluchttrappen en noodtrappen worden vaak onder één noemer geschaard, echter een noodtrap wordt enkel als vluchtroute gebruikt. Een vluchttrap kan ook als gewone trap dienen, waar een rookvrije vluchtroute langs voert. We geven u graag persoonlijk advies over de meest geschikte stalen vluchttrap voor uw pand.

Steektrap of spiltrap als vluchtweg?


De keuze voor een steektrap of een spiltrap als vluchttrap of het aantal bordessen wordt meestal bepaald door het soort en de capaciteit aan personen in een gebouw. Gaat het bijvoorbeeld om een woongebouw of utiliteitsgebouw? Het maakt een verschil voor de te kiezen trap. De hoogte van het gebouw en het gebruik tellen ook mee in de eisen die het Bouwbesluit aan de trap stellen. Lees hier meer over de eisen van het Bouwbesluit aan trappen en vluchtwegen. In het geval van grotere woongebouwen en utiliteitsgebouwen is een spiltrap niet geschikt.

Stuur ons een whatsapp