Steektrap

Steektrappen, de ideale basistrap met vele varianten


Steektrappen zijn trappen die meestal in een rechte lijn naar de verdieping voeren. Steektrappen worden ook vaak rechte trappen genoemd. De vorm van deze trappen is eenvoudig, de uitvoering van de steektrap kan enorm variëren. Van een functionele houten trap met dubbele houten trapleuning tot een schitterende glazen trap waar de zwevende treden als horizontale ijspegels uit de muur steken.

Steektrap met trapkwarten


Een steektrap heeft meer dan drie treden. Steektrappen zijn meestal rechte trappen, afhankelijk van de hoogte met of zonder een tussenbordes. Maar er zijn ook varianten met 90 graden of 180 graden hoeken. Steektrappen met een hoek worden kwartstrappen genoemd. Het kwart kan naar wens zowel onder aan de trap komen of boven aan de trap worden geplaatst. We spreken dan van een onderkwart of een bovenkwart trap.

Open steektrap of dichte steektrap?

Wanneer u op het punt staat te kiezen voor een steektrap, dan komt u ook voor de vraag te staan of u een open of dichte trap wenst. Een open trap heeft geen stootborden. U kijkt er doorheen waardoor een open trap een groot ruimtelijk effect heeft. Een dichte trap heeft praktische voordelen. Onder de trap kan een bergruimte gemaakt worden. Kiest u voor ruimtelijk of bergruimte? We geven u graag advies over de beste oplossing voor uw situatie. Klik hier voor onze contactinformatie.

Stuur ons een whatsapp