Spiltrap

Spiltrappen zijn functionele ruimtewonderen


Een spiltrap is een sierlijke trap die zonder veel ruimte in te nemen snel een hoogte overbrugt. Door de sierlijke compacte draai en vaak prachtig versierde trapleuningen en trapstijlen is een spiltrap een elegante verschijning. De wenteltrap wordt weleens vergeleken met een spiltrap. Anders dan bij een wenteltrap zijn de treden van een spiltrap aan de binnenzijde van de traptrede verbonden aan een centrale as (spil). Wilt u weten hoeveel ruimte een spiltrap voor uw pand nodig heeft? We adviseren u graag over de mogelijkheden.

Functioneel of juist design?


De spiltrap heeft de naam een functionele trap te zijn. Denk aan oude films waar vaak spiltrappen in krappe industriële ruimtes werden gebruikt. Mede dat soort beelden hebben het imago van de spiltrap als functionele industrietrap bevestigt. Juist dat imago maakt dat spiltrappen steeds vaker als stijlelement worden toegepast in moderne appartementen in oude gebouwen. Ook worden spiltrappen vaak gebruikt als accentuering in kantoren van creatieve bedrijven of architecten. De trap is dan een ruimtebesparende eyecatcher in een moderne omgeving.

Basic of exclusieve spiltrap

De basisvorm van een spiltrap is een stalen spil met treden en een trapleuning. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een luxe variant op deze basisvorm. Denk aan houten of glazen treden of aan roest vast staal in plaats van staal. Dit is ook het geval met de spijlen, kiest u voor stalen spijlen of een glazen balustrade.

Stuur ons een whatsapp