Wenteltrap

Wenteltrappen zijn een aanwinst voor ieder pand


Een wenteltrap is een fraaie spiraalvormige trap die om een open ruimte draait, het schalmgat. Een wenteltrap is vaak de aandachtstrekker van een centrale ruimte of hal in openbare gebouwen of winkels. Ook in ruime woningen en kantoren is een wenteltrap een prachtige overbrugging van hoogtes. Wenteltrappen zijn uit te voeren in diverse combinaties met staal, RVS, hout, glas en natuursteen. Wilt u uitleg over wenteltrappen of weten of een wenteltrap in uw project kan worden toegepast? We helpen u graag bij het maken van uw keuze.

De ene wenteltrap is de andere wenteltrap niet


Het klinkt simpel, een wenteltrap, echter er zijn vele varianten van wenteltrappen mogelijk. De meest voorkomende soorten wenteltrappen hebben een halve, een hele of een dubbele draai. Ook hierop zijn weer varianten mogelijk. Denk aan een trap in een T vorm met een bordes die links en rechts om draaien.

Wenteltrap of spiltrap

Wenteltrappen worden vaak verwart met spiltrappen. Het verschil tussen een wenteltrap en een spiltrap zit hem in de open ruimte waar de trap omheen wentelt. Een spiltrap heeft een krap draaiende beweging om de as. Een wenteltrap, ook wel Engelse trap genoemd, heeft een mooie ruim draaiende beweging naar de verdieping toe.

Stuur ons een whatsapp