Draaitrap

Draaitrappen, kiest u voor de wenteltrap of de spiltrap?


De draaitrap is voor veel mensen de algemene noemer voor trappen met een ronde trapboom. Er zijn twee soorten draaitrappen, de wenteltrap en de spiltrap. Een wenteltrap draait om een vrije ruimte heen. Dat kan een kleine ruimte zijn van ongeveer 30 tot 50 centimeter tot grote met een open ruimte van meters. De grote wenteltrappen zijn vaak trappen die gemetseld of gestort worden in het bouwwerk.

Een spiltrap draait, de naam zegt het al om een spil. De treden zijn centraal in een spil of as bevestigd. Een spiltrap is een compacte trap die ook vaak in industriële ruimtes wordt gebruikt. De wenteltrap is een royale draaitrap. Niet elke ruimte is geschikt voor een spiltrap of een wenteltrap. Wilt u weten welke trap voor u de beste oplossing is, we geven u graag advies.

Draaitrappen als vluchttrap


Omdat een draaitrap een zeer compacte trap kan zijn, zeker als spiltrap, worden draaitrappen vaak ingezet als vluchttrap. Afhankelijk van het aantal personen dat mogelijk gebruik zou kunnen maken van de trap, dient de trap bepaalde afmetingen te hebben volgens het bouwbesluit. We informeren u hier graag over.

Stuur ons een whatsapp