Energiekosten besparen met stalen deuren
Geplaatst op 31 oktober 2022

Energiekosten besparen met stalen deuren

Bij het besparen van energiekosten denkt u misschien niet direct aan stalen deuren. Tóch kunnen stalen deuren een goede en duurzame oplossing zijn. Zeker in woningen met grote, open ruimtes kunnen stalen deuren energiebesparend zijn. Benieuwd hoe? Daarover vertellen we u graag meer.

Open ruimtes, hoge energiekosten?

Open ruimtes met veel licht: het is de wens van menig woningeigenaar. Een grote, open woonkeuken staat bij velen hoog op het verlanglijstje. Dat begrijpen wij als geen ander. Een open ruimte met veel licht is nu eenmaal fijn om in te wonen.

Toch zit er ook een nadeel aan de open ruimtes en dat zijn de hoge energiekosten. Wanneer ruimtes met elkaar in verbinding staan, moet u meer verwarmen om de volledige ruimte warm te krijgen. Wanneer u bijvoorbeeld ’s avonds enkel de woonkamer gebruikt, maar die direct grenst aan de keuken zonder afscheiding, zal de gehele benedenverdieping worden verwarmd. Ook de hal en het trapgat zijn vaak veroorzakers van warmteverlies.

Stalen deuren als oplossing

Stalen deuren kunnen een goede oplossing zijn voor woningeigenaren die de openheid niet willen verliezen, maar wel terug willen naar de mogelijkheid om kleinere, afsluitbare ruimtes te creëren. Door stalen deuren te gebruiken voor een kamer en suite of een ‘kamer in een kamer’, creëert u een afscheiding in de woning zonder dat u de openheid verliest. Door het gebruik van de stalen deuren met het vele glas behoudt u het gevoel van ruimte, terwijl de deuren of panelen wél de warmte deels tegenhouden.

Het is daarbij wel belangrijk om rekening te houden met de verwarming. Heeft u radiatoren, verwarmt u via airco of heeft u vloerverwarming met verschillende compartimenten? Dan is het eenvoudig om delen van uw woning te verwarmen. Heeft u vloerverwarming over de gehele verdieping zonder compartimenten? Dan zullen de stalen deuren als afscheiding minder effect hebben.

Voorbeelden energiebesparende stalen deuren

Bent u benieuwd hoe u stalen deuren kunt inzetten voor het creëren van ruimtes? We delen graag een aantal prachtige projecten met u. In deze moderne woning in Laren hebben de bewoners met stalen deuren en panelen een afscheiding gemaakt tussen de werkkamer en de speelkamer. Dit is het ultieme voorbeeld van hoe stalen deuren openheid creëren, maar toch zorgen voor aparte ruimtes. Een ander prachtig voorbeeld van de toepassing van stalen deuren ziet u in deze woning in Barneveld. Hier worden de stalen deuren gebruikt om openheid en eenheid te creëren, terwijl de ruimtes wel gescheiden zijn.

Stuur ons een whatsapp