Al meer dan 100 jaar De Stijl
Geplaatst op 1 februari 2018

Al meer dan 100 jaar De Stijl

Het is al meer dan 100 jaar geleden dat kunstbeweging De Stijl werd opgericht. Deze kunststroming staat voor minimalistische kleuren, zoals wit, zwart en grijs, en een eenvoudige vormgeving. Strakke, rechte lijnen domineren de kunst die door De Stijl is gemaakt. Het functionele kreeg in deze periode voorrang op de vorm.  Alles werd teruggebracht naar de basis: geometrische vormen en moderne materialen. En dit is precies de stijl van onze stalen deuren.

Lichte constructies

De oorsprong van De Stijl ligt in 1917, toen Theo van Doesburg het tijdschrift De Stijl oprichtte. De architecten die zich aansloten bij De Stijl zochten allemaal naar een nieuwe vorm van kunst, die de hele samenleving moest moderniseren. Ook in de manier waarop zij gebouwen ontwierpen, liepen deze architecten voorop. De architecten van De Stijl ontwierpen namelijk lichte constructies met grote ramen, waarbij het belangrijk was dat ruimtes aan elkaar waren verbonden. Dit sluit aan bij onze visie op stalen deuren, waarbij we het belangrijk vinden dat er door het glas een verbinding wordt gevormd tussen de verschillende ruimtes.

De Stijl: inspiratie voor onze deuren

Bron afbeelding: Stadsschouwburg Utrecht

Namen voor onze stalen deuren

Om het karakteristieke en het unieke van onze stalen deuren te benadrukken, hebben we ze allemaal een naam gegeven van een architect die bekend is uit de Moderne Bouwkunst. Zo heeft onze 3-vlaks deur de naam Rietveld, één van de architecten die deel uitmaakte van De Stijl. Rietveld ontwierp namelijk veel rechthoekige meubels en gebouwen, die overeenkomen met de rechthoekige vormen in onze stalen deuren.

Stuur ons een whatsapp