Model Paxton

Joseph Paxton was een Engelse architect die van origine een tuinman was met een sterke focus op kassen. Zijn bekendheid heeft hij met name verworven met zijn ontwerp voor de eerste wereldtentoonstelling in Hyde Park. De ontwerpen van Paxton definieerden moderniteit en progressiviteit voor Engeland, en zouden ook de basis voor het gedachtegoed van nu betekenen.

Combinatie van elementen metaal en glas

Het ontwerp van Paxton voor de wereldtentoonstelling werd in eerste instantie als omslachtig gezien en technisch zeer moeilijk. Nadat hij zijn ontwerpen voor het landgoed van de hertog in Derbyshire – zijn beroemde serre van glas en ijzer – had gebouwd, was men overtuigd. Zijn ontwerp voor de wereldtentoonstelling was gebaseerd op eerdere ontwerpen die hij had gemaakt met glas en staal. Dit werd midden 19e eeuw dan ook als een zeer grote uitdaging gezien.

Toepassing van de stalen deur Paxton

Ons model Paxton is onder meer terug te vinden in deze prachtige woning in Huizen. Dit project is een uitstekend voorbeeld van hoe dit model stalen deur optimaal tot zijn recht kan komen. Doordat de bewoners hebben gekozen voor een dubbele stalen deur, ontstaat er een vorstelijke entree. Gecombineerd met de geglazuurde visgraat tegels op de vloer is dit een binnenkomst die indruk maakt en uitnodigt. De vormen en rondingen van model Paxton doen ook denken aan Romaanse architectuur, welke wordt gekenmerkt door halfronde bogen en pilaren.

Bekijk model Paxton bij ons in de showroom

Wilt u dit model in het echt komen bekijken? U bent van harte welkom voor een bezoek bij onze showroom in Veenendaal. Hier vindt u naast dit prachtige model ook al onze andere vlakverdelingen. We helpen u graag met advies op maat voor uw interieur.

Stuur ons een whatsapp