Willem Heyligers over Valley Amsterdam-Zuid
Geplaatst op 16 december 2020

Willem Heyligers over Valley Amsterdam-Zuid

Eén van de bijzondere projecten waar we op dit moment aan werken is Valley in Amsterdam-Zuid van MVRDV, het wereldvermaarde architectenbureau uit Rotterdam. Wij vroegen aan architect Willem Heyligers van HEYLIGERs d+p, die in samenwerking met MVRDV betrokken is bij het project, zijn blik op dit unieke project. Lees hier meer over Valley en de samenwerking met De Rooy Metaaldesign.

Luxe huurwoningen in het hoge segment

“Voor de realisatie van het Valley project is ons bureau door de nieuwe eigenaar van de Valley, de RJB-groep gevraagd om delen van het interieur te ontwerpen”, vertelt Heyligers. “Dit komt omdat met name de woningen in dit project eigenlijk bedoeld waren voor een andere doelgroep. Vandaag de dag zijn het luxe huurwoningen in het hogere huur-segment. Er moest dus een hoop veranderen om tot dit resultaat te komen. Zo waren er eerst veel meer (kinder)slaapkamers en veel minder badkamers. De plattegronden van de woningen moesten drastisch veranderd worden terwijl het gebouw al in aanbouw was. Enorm onhandig natuurlijk, maar in samenwerking met de bouwcombinatie BCVA is dit goed gekomen”.

Stalen deuren van De Rooy Metaaldesign

Heyligers: “Om aan de hoge kwaliteitstandaard van dit luxe gebouw te voldoen, zijn we naar De Rooy Metaaldesign gegaan voor de stalen deuren. We waren met name enorm enthousiast over de engineering van de taatsdeuren. Omdat dit gebouw al in aanbouw was, was het noodzakelijk dat de deuren in de vloeren konden worden verankerd zonder daarbij grote ingrepen in de betonsconstructie te voorzien. Gelukkig was dat met de stalen deuren van De Rooy geen probleem! Zo komt er nu in elke woning minimaal één stalen deuren van De Rooy en in sommigen ook twee of meer. Het voordeel van De Rooy Metaaldesign is onder meer de samenwerking met de technische scharnieroplossingen van FritsJurgens . Maar ook de strakke detaillering en naadloze lasconstructies zijn bijzonder. Feitelijk is dit een toepassing ideaal voor bestaande gebouwen. We zullen het dan ook zeker in andere projecten van ons toepassen.”

Een bijzonder project

“Het gebouw wordt een iconisch gebouw: een groene vallei met heel groen te midden van de stenen torens van de Zuidas van Amsterdam. Spraakmakend zal het zeker gaan worden. Het gebouw zal gaan dienen voor verschillende doeleinden. Zo komt er retail, bedrijfsruimte, en vanaf de 8e verdieping woningen. Deze woningen hebben een enorme variëteit van klein tot heel groot, en in elke woning zal een stalen deur van De Rooy te vinden zijn. Het zal een heel mooi project gaan worden van MVRDV in samenwerking met HEYLIGERS design + projects.

Stuur ons een whatsapp