215 stalen taatsdeuren voor Valley in Amsterdamse Zuidas
Geplaatst op 2 december 2020

215 stalen taatsdeuren voor Valley in Amsterdamse Zuidas

Op de bruisende Amsterdamse Zuidas wordt op dit moment hard gebouwd aan dé blikvanger van de wijk: Valley. Deze ontwikkeling van EDGE heeft een inspirerend en gedurfd ontwerp van architect Winy Maas van MVRDV Architecten. Het biedt ruimte aan woningen, kantoren en diverse voorzieningen. We hebben de opdracht gekregen om hier maar liefst 215 stalen taatsdeuren met FritsJurgens taatsmechanisme te plaatsen. In opdracht van Bouwcombinatie Valley (Boele & van Eesteren en G&S Bouw) zijn we van start met de stalen deuren. Wij kunnen dan ook niet wachten!

Over Valley

Wie loopt over de Zuidas kan er binnenkort niet omheen. Valley is een bijzonder en eigenzinnig gebouw dat zeker de aandacht trekt. Meest opvallend is het gebruik van groen in dit ontwerp. De gevel wordt voorzien van natuurlijk groen en er wordt een prachtige binnentuin aangelegd. Het gebouw voorziet in de wens van de gemeente Amsterdam om de Zuidas door te ontwikkelen naar een gebied waarin kan worden gewoond, gewerkt en gerecreëerd.

Stalen taatsdeuren

In totaal ontwerpen, produceren en plaatsen we 215 stalen taatsdeuren in dit gloednieuwe gebouw. We voorzien alle 196 appartementen voorzien van een taatsdeur. De stalen deuren die we gaan plaatsen voldoen uiteraard aan onze hoge kwaliteitseis. De deuren hebben een perfecte afwerking en geen zichtbare lasnaden en schroeven. De 2-laags poedercoating maakt de deuren erg duurzaam, wat één van de vereisten van het project is. Uiteraard worden de stalen deuren voorzien van het allerbeste taatssysteem van FritsJurgens.

De taatsscharnieren van FritsJurgens

FritsJurgens biedt drie verschillende scharnieren die allemaal geschikt zijn voor stalen taatsdeuren. De taatsdeuren in Valley zijn uitgerust met System M. Verborgen in de deur – slechts een kleine vloer- en plafondplaat zijn zichtbaar – laat het systeem de taatsdeur spreken zonder onnodige afleidingen. System M heeft vastzetstanden op 0°, 90° en -90° en beschikt daarnaast over Damper Control. Dit creëert zo een soepele en elegante sluitbeweging en beschermt de deur tegen aanrakingen met de muur (hydraulische openingsdemping). De taatsdeuren in Valley zijn in het interieurontwerp opgenomen door Heyligers Design + Project, in opdracht van The RJB Group of Companies.

Stalen deuren in Amsterdamse Valley

Al met al een mooie opdracht waar we enorm naar uitkijken. De komende maanden houden we u dan ook graag op de hoogte van dit bijzondere project.

Valley stalen deuren

Stuur ons een whatsapp