‘Vakmanschap met een strak eindresultaat’

We vinden het bijzonder om te horen dat onze klanten, ook jaren later, nog altijd enthousiast zijn over onze stalen deuren. Eén van onze tevreden klanten is Renata Steenbeek. Lees hier wat haar inspireerde en hoe zij de samenwerking met De Rooy Metaaldesign heeft ervaren.

Geplaatst op 30 november 2018

‘Vakmanschap met een strak eindresultaat’

We vinden het bijzonder om te horen dat onze klanten, ook jaren later, nog altijd enthousiast zijn over onze stalen deuren. Eén van onze tevreden klanten is Renata Steenbeek, eigenaresse van LAB41 INTERIEUR.ONTWERP. In 2015 hebben wij in haar woning een taatsdeur geplaatst. Lees hier wat haar inspireerde en hoe zij de samenwerking met De Rooy Metaaldesign heeft ervaren.

Renata Steenbeek woont sinds drie jaar samen met haar gezin in een echt familiehuis in Houten. Met haar eigen bedrijf LAB41 INTERIEUR.ONTWERP adviseert ze over de styling van woonhuizen en beleggingsobjecten. Ook verzorgt ze het hele interieurontwerp. Haar kwaliteiten worden vaak ingezet om panden zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen, waardoor de verkoopkansen hoger worden. Daarbij kiest ze altijd voor duurzame en gedegen materialen. ‘Ik ben me steeds meer bewust van de wegwerpcultuur’, vertelt Renata. ‘Ik werk dan ook graag samen met, bij voorkeur Nederlandse, leveranciers die een gedegen eindproduct neerzetten waar je jarenlang plezier van hebt’. Stalen deuren zijn hier een voorbeeld van.

Stalen deuren creëren licht

Ook in haar eigen woning heeft Renata voor stalen deuren gekozen. Renata: ‘Toen wij ons huis kochten, besloten we de keuken uit te bouwen en een ruimte, lichte leefkeuken te creëren. Door de aanbouw, moest er een scheiding komen tussen de bestaande parketvloer in de living en de nieuwe betonlookvloer in de keuken. Om het contrast tussen de keuken en living te vergroten, hebben wij gekozen voor een scheiding met stalen kozijnen en taatsdeuren’.

Kijken, voelen en overleggen

Nadat de keuze voor stalen taatsdeuren was genomen, begon de zoektocht naar een passende leverancier. Renata: ‘Wij wilden vakmanschap met een strak eindresultaat, zonder massaproductie. We zijn bij meerdere producenten gaan kijken. Dat kijken, voelen en overleggen vind ik erg belangrijk. Hoe voelt het om zo’n taatsdeur open te doen? Wordt er gebruik gemaakt van veiligheidsglas en zitten er geen braampjes in het staal? Wordt er geluisterd en meegedacht naar je wensen over bijvoorbeeld de vlakverdeling van de ruiten?’.

Bezoek aan de showroom in Ederveen

Uiteindelijk kwam Renata bij ons langs in de showroom. ‘We maakten een afspraak om in de showroom van De Rooy Metaaldesign te kijken. Het is een kleine showroom maar alles is er te zien en te voelen. Direct naast de showroom is de werkplaats waar de kozijnen en deuren professioneel worden gemaakt. Ook een pre voor mij was het taatssysteem van FritsJurgens waar De Rooy Metaaldesign mee werkt. In een woonhuis wil ik geen grote vloerpot zien welke bij veel andere leveranciers wel zichtbaar is.’

Duidelijke afspraken, een nette manier van werken

‘De Rooy is een echt familiebedrijf‘, vertelt Renata. ‘Ze werken nuchter en maken duidelijke afspraken. Ze zijn voordat de productie begon alles komen opmeten. Dat was voor ons extra belangrijk omdat wij onder de kozijnen naast de deuren een muurtje wilden laten metselen. Afstemming over de exacte maatvoering was daardoor van belang. Het wachten op kozijnen en deuren was echt de moeite waard. Ik vond het heel spannend toen ze geplaatst werden, want zou het echt wel passen? Maar alles was keurig uitgemeten. Het plaatsen zelf gebeurde heel netjes, overal werden doeken neergelegd zodat er niets zou beschadigen en naderhand werd de stofzuiger nog gepakt ook!’

Erg blij met het eindresultaat

Nu, een aantal jaar later, is Renata nog steeds erg blij met het eindresultaat. ‘Het is precies hoe ik het me had voorgesteld. In gebruik is het ook ideaal. De kinderen worden groter en als ze aan het spelen zijn of televisie kijken, doen wij de deuren dicht en kunnen we lekker verder borrelen met vrienden. Daarnaast scheelt het ook veel warmte. Met de open haard aan in de voorkamer blijft de warmte daar veel beter hangen. Ook een goede keus was de handgreep op de deur uit de collectie van Piet Boon. We hebben de overige deuren in huis hier ook mee laten uitvoeren om eenheid te creëren. Het is daarnaast ook fijn om uit eigen ervaring over de stalen deuren te kunnen vertellen bij de interieuradviezen die ik geef.’

Specificaties van de stalen deuren

Bij Renata hebben wij een taatsdeur met twee panelen aan de zijkant geplaatst. Er is daarbij gekozen voor een Dudok vlakverdeling, DRM-P10 profielen en de Piet Boon (DRM-G5T) handgrepen. Wilt u meer foto’s bekijken? Neem dan eens een kijkje op de Instagram pagina van LAB41 INTERIEUR.ONTWERP. Hier plaatst Renata met enige regelmaat foto’s van haar interieur, waarin onze stalen deuren een prominente plek innemen.

Renata Steenbeek

Alle gebruikte foto’s zijn eigendom van Renata Steenbeek.

Stuur ons een whatsapp