Maak kennis met Rohe en Aalto!

Wij hebben twee nieuwe modellen met een unieke vlakverdeling toegevoegd: de 1-vlaks Rohe en de 3-vlaks asymmetrisch Aalto!

Geplaatst op 26 juli 2018

Maak kennis met Rohe en Aalto!

Sinds kort hebben wij twee nieuwe modellen met een unieke vlakverdeling toegevoegd. In lijn met onze andere modellen, hebben ook deze stalen deuren een bijzondere naam gekregen. Daarbij hebben we ons laten inspireren door architecten die bekend zijn van de Moderne Bouwkunst. Maak daarom kennis met Rohe en Aalto!

Rohe – 1 vlaks

Strakke lijnen, minimalistisch en een consistent gebruik van glas en staal. Dat is de stijl van Ludwig Mies van der Rohe. Rohe was een Duits-Amerikaanse architect die vond dat verhoudingen en materialen perfect moesten zijn. Als ode aan zijn bekende uitspraak Less is More, draagt onze 1 vlaks deur vanaf nu de naam Rohe.

Rohe 1 vlaks

Aalto – asymmetrische 3-vlaks

Alver Aalto was een Finse architect. Zijn stijl kenmerkt zich door een goed design en een aanvulling op het dagelijks leven. Aalto creëerde functionele producten waarbij de menselijke behoefte centraal stond. Onze asymmetrische 3-vlaks deur heet daarom vanaf nu Aalto, wat past bij het eigenzinnige karakter van deze architect.

Aalto 3 vlaks asymmetrisch

Namen voor onze stalen deuren

Begin vorig jaar kregen we het idee om onze stalen deuren een karakteristieke, eigen naam te geven. We hebben ons laten inspireren door architecten uit de moderne Bouwkunst. In die periode werd alles teruggebracht naar geometrische basisvormen en moderne materialen. En dat is precies de stijl die bij onze stalen deuren past. Zo draagt onze populaire 4-vlaks deur de naam Dudok en is onze 3-vlaks deur genoemd naar de veelzijdige ontwerper Rietveld. In ons eerdere blog leest u meer over de namen voor onze stalen deuren.

Stalen deuren 3-vlaks asymmetrisch

Stalen deuren met een Aalto vlakverdeling in Amsterdam

Stuur ons een whatsapp