Poedercoaten maakt stalen deuren duurzaam
Geplaatst op 15 maart 2016

Poedercoaten maakt stalen deuren duurzaam

Een belangrijk onderdeel bij de afwerking van stalen binnendeuren is de conservering. Dit doen we d.m.v. poedercoaten, daarmee geven we de deur zijn gewenste kleur. Waarom kiezen we eigenlijk voor poedercoaten en niet voor ‘gewoon’ verven? Een groot voordeel van poedercoaten is dat het bijdraagt aan de duurzaamheid van de deuren. Door de stalen frames van een beschermende poedercoating te voorzien gaan ze jarenlang mee.

poedercoaten-stalen-deuren (3)

Hoe werkt poedercoaten?

De belangrijkste reden dat we onze stalen binnendeuren poedercoaten is, dat de coating sterker is dan ‘gewone’ verf. Dit komt onder andere doordat we dikkere coatings kunnen gebruiken, zonder de kans dat het gaat druipen. Technisch gezien is het verschil dat poedercoating geen oplosmiddel nodig heeft om vloeibaar te blijven, wat bij conventionele verf het geval is.

Eenvoudig gezegd spuiten we verfpoeder op de stalen profielen. Door de elektrostatische techniek blijft het poeder aan de deurframes plakken. Dan verhitten we het geheel in een oven zodat de deklaag kan uitvloeien. Daarna laten we het geheel uitharden tot een egale, duurzame coating.

poedercoaten-stalen-deuren (2)

Voordelen van poedercoaten

  1. De deklaag die ontstaat door poedercoating is vele malen meer slijt- en stootvast dan gewone verf. Zeker bij deuren is dit een voordeel. In het dagelijks gebruik bestaat nou eenmaal de kans dat je ertegenaan stoot, of erlangs schuurt, als je bijvoorbeeld met je handen vol loopt. Gelukkig heeft de stevige coatinglaag daar geen last van en behouden de stalen deuren hun stijlvolle, robuuste uitstraling.
  2. Poedercoating is niet alleen duurzaam in gebruik, ook het proces is duurzaam. De coatingresten kunnen namelijk worden hergebruikt. Daarbij ontstaat bij het produceren van de coating een stuk minder milieubelastend afval dan bij conventionele verf. Het poedercoaten van onze stalen deuren is dus een schoon proces dat het milieu weinig belast.
  3. Naast de hiervoor genoemde voordelen zijn, geloof het of niet, de productiekosten van poedercoaten in veel gevallen lager dan voor conventionele coatingprocessen.

Mogelijkheden voor kleuren

In principe kunnen we de stalen deuren in elke RAL-kleur poedercoaten. In de praktijk merken we dat men vaak kiest voor zwartgrijs (RAL 7021), of gitzwart (RAL 9005). In Groningen hebben we een keer lichtgrijze (RAL 7037) deuren geleverd. Maar het is heel goed mogelijk om de deuren bijvoorbeeld in de huisstijl van uw kantoor te kleuren, bijvoorbeeld het kenmerkende witte RAL 9010 in dit kantoor. We bespreken graag uw specifieke wensen, om zo tot een juiste keuze te komen.

poedercoaten-stalen-deuren (4)

Stuur ons een whatsapp