Bordestrap

Bordestrappen, luxe trap of noodzakelijk rustpunt?


Een bordestrap in een woning is meestal een sierlijke en luxe trap. Een eyecatcher in een ruime hal. Echter een bordestrap kan ook noodzakelijk zijn. Wanneer de verdiepingshoogte meer dan 4 meter is, dient er volgens het Bouwbesluit een bordes in de trap aanwezig te zijn. Het bordes is dan het rustpunt en de plaats om elkaar te passeren op de trap. Bij De Rooy Metaaldesign zijn er diverse varianten van bordestrappen mogelijk, klik hier om direct meer informatie aan te vragen over bordestrappen.

De positie van het bordes in de trap


Bij De Rooy Metaaldesign is een bordestrap verkrijgbaar in een aantal varianten. Het bordes kan onderin de trap geplaatst worden, dit is vaak het geval bij trappen met een hoek van 90 graden. U kunt ook kiezen voor een trap met een tussenbordes. Het tussenbordes zit meestal halverwege en is dan het 180 graden draai- en rustpunt in de trap. Dit type trap wordt ook wel steektrap met bordes genoemd. Als laatste variant is er de trap met een eindbordes, hier zit het bordes bovenaan de trap. Bij eindbordessen ontstaat er een ruimte met stahoogte onder de trap, deze ruimte wordt vaak praktisch gebruikt als extra bergruimte.

Bordestrappen met meerdere steken


In grotere gebouwen, bijvoorbeeld landhuizen of openbare gebouwen, worden vaak trappen met meerdere steken gebruikt. Vooral in oudere landhuizen ziet u de centrale trap met drie steken. Deze trappen hebben de vorm van een T met in het centrale punt een tussenborden. In openbare gebouwen worden vaak trappen gebruikt met vier steken en drie tussenbordessen. Op deze manier ontstaat er een centrale open ruimte binnen de trap die een prachtig zicht naar beneden geeft. Wilt u meer weten over trappen met meer steken, klik hier voor onze contactinformatie.

Interesse? Neem contact op!


Heeft interesse in een bordestrap? Bel dan met De Rooy Metaaldesign via telefoonnummer 0318-573231 of stuur ons een email.

Stuur ons een whatsapp