Onderhoudstips voor stalen deuren
Geplaatst op 2 november 2023

Onderhoudstips voor stalen deuren

Stalen deuren hebben weinig onderhoud nodig, maar het is wel belangrijk dat u de juiste doeken en producten gebruikt om uw deuren schoon te houden. In dit artikel geven we tips voor het onderhoud van uw stalen deuren.

Start met het verwijderen van stof en vuil

Voordat u een glasreiniger gebruikt, raden we aan om de oppervlakten eerst stof- en vuilvrij te maken. Doe dit altijd met een zachte, droge doek. Wanneer de deur stof- en vuilvrij is, kunt u de deur met een glasreiniger schoonmaken. Het is aan te raden om regelmatig het stalen frame stofvrij te maken.

Gebruik een glasreiniger

Gebruik voor het reinigen van uw stalen deuren en het glas een droge doek met een glasreiniger. Spuit de glasreiniger op uw doek en maak vervolgens het glas en de deur schoon. Wrijf de deuren en het glas ná het schoonmaken droog met een zachte, droge doek. Zo voorkomt u strepen. Spuit glasreiniger nooit direct op de stalen deur of het glas om strepen of verkleuring te voorkomen.

Gebruik droge doeken

Gebruik voor het schoonmaken van uw stalen deuren altijd zachte, droge doeken, zoals microvezeldoeken. Kies nooit voor andere (harde) doeken of sponzen, omdat deze krassen kunnen veroorzaken.

Maak de deuren niet te nat

Zorg ervoor dat de oppervlakten van de stalen deuren niet vochtig worden, bijvoorbeeld door het gebruik van een zeer natte spons of doek. Wanneer u een té natte doek gebruikt, kan er mogelijk water tussen het staal en het glas dringen. Dit kan tot gevolg hebben dat er op den duur roestvorming ontstaat.

Geen (schurende) schoonmaakmiddelen

Gebruik voor het schoonmaken van uw stalen deuren nooit schurende middelen of andere schoonmaakmiddelen. Deze zijn niet geschikt voor het reinigen van de oppervlakten van een stalen deur. Dat geldt voor zowel het glas als de stalen frames. Dit kan mogelijk krassen veroorzaken.

Glasreiniger van De Rooy

Voor het beste resultaat maakt u gebruik van onze glasreiniger en schoonmaakdoek. Deze krijgt u cadeau wanneer we uw stalen deur plaatsen. Mocht de glasreiniger op zijn, dan kunt u deze opnieuw bij ons bestellen. Ook kunt u gebruik maken van een vergelijkbaar merk, zoals HG.

(Draai)mechanismen onderhouden

Al onze mechanismen, zowel de taats-, scharnier- als schuifmechanismen, zijn onderhoudsvrij. Hier hoeft u dan ook niets mee te doen. Mocht er onverhoopt toch iets mis zijn, laat het ons dan weten.

Heeft u twijfels over het onderhoud van uw stalen deur? Dan kunt u ons altijd even bellen of mailen. We denken graag met u mee.

Onderhoudstips voor stalen deuren

Stuur ons een whatsapp