Passie voor staal, al sinds 1893

Onze passie voor werken met staal begint in 1893, bij betovergrootvader Reijndert Dirk.

Geplaatst op 28 februari 2018

Passie voor staal, al sinds 1893

Onze passie voor werken met staal begint in 1893, bij betovergrootvader Reijndert Dirk. Nu, precies 125 jaar later, staat Marein de Rooy aan het hoofd van ons familiebedrijf. De liefde en de passie voor staal is al die jaren in de familie gebleven. Lees hier ons verhaal, een geschiedenis waar we trots op zijn.

Hoe het allemaal begon…

1926 - Overgrootvader Pieter Everhardus Pieter Everhardus begint een smederij.

Betovergrootvader Reijndert Dirk begon in 1893 een smederij van 2 bij 3 meter in Ede. De passie voor staal werd al snel overgedragen op zijn zoon, Pieter Everhardus. Pieter startte in 1926 in Renswoude zijn eigen smederij.

Ook bij de zoon van Pieter, net als zijn opa Reijndert Dirk genoemd, kriebelde de liefde voor het werken met staal. Hij begon daarom in 1965 zijn eigen constructiebedrijf in Renswoude. Dit is de periode dat Gert de Rooy in aanraking kwam met staal. In ons bedrijf leerde hij het vak als smid en hield hij zich vooral bezig met het produceren van haarden. In die tijd ontmoette Gert ook de dochter van Pieter, Wil, met wie hij later trouwde.

 

2007 - Gert en Marein Gert en Marein de Rooy

G. de Rooy Metaaldesign

In 1985 kochten Gert en Wil de Rooy een stuk grond aan de Seringstraat in Ederveen. Gert begon hier zijn eigen metaalbedrijf: G. de Rooy Metaaldesign. In het begin maakte hij vooral hekwerken en toegangspoorten, later kwamen daar ook schoorsteenkappen en balkonhekwerken bij.

Marein werd in 1989 geboren. Hij deed zijn eerste werkervaring op bij een constructiebedrijf, waar hij in de metaal werkte. In 2007 kwam Marein bij zijn vader werken, waarbij hij zijn vaardigheid met CAD-tekenen inbracht. In datzelfde jaar verkochten we onze eerste trap.

 

Grondlegger van stalen deuren in Nederland

Op 11 december 2009 openden we onze werkplaats aan de Ribesstraat. Daarmee konden we ons machinepark flink uitbreiden. In de jaren daarna volgden de ontwikkelingen elkaar in een rap tempo op. Op de Ribesstraat breidde we de productie van stalen deuren uit, waarvan we de grondlegger zijn in Nederland.

 

2009 - Opening werkplaats

In 2009 openden we de werkplaats aan de Ribesstraat.

Ontwikkelen en innoveren

De afgelopen jaren staan voor ons in het teken van nieuwe ontwikkelingen. Business Event Ede bekroonde dit in 2015 met een nominatie voor Onderneming van het Jaar. Om de vernieuwing in ons familiebedrijf te markeren, veranderden we de bedrijfsnaam G. de Rooy Metaaldesign na ruim 30 jaar naar De Rooy Metaaldesign. Kortom, vakmanschap in staal. Al vanaf 1893.

Stuur ons een whatsapp