Bijzondere deuren in hotel Van der Valk
Geplaatst op 14 juni 2017

Bijzondere deuren in hotel Van der Valk

Uiteraard zijn wij trots op alle projecten die wij mogen plaatsen. Maar soms zijn er projecten die nét iets specialer zijn. Een zo’n bijzonder project is het Van der Valk hotel in Enschede. Toen vorig jaar het hotel werd gebouwd, werden wij gevraagd om stalen deuren te plaatsen in de hotelbar. Iets wat we met veel enthousiasme hebben mogen doen. En het resultaat is er een om trots op te zijn!

Een open karakter

‘We wilden deuren die passen bij de uitstraling van ons hotel’, verklaart Hedwig van der Valk, die samen met haar man Paul het Van der Valk hotel in Enschede runt. ‘We wilden het hotel een warme, eigentijdse uitstraling geven. Ook hebben we historische elementen door het hotel verwerkt, die verwijzen naar de textielindustrie die Enschede vroeger groot heeft gemaakt’.

Stalen deuren bij Van der Valk Enschede

In de hotelbar is er gebruik gemaakt van donkere en rustige tinten, wat een luxe sfeer aan de hotelbar geeft. ‘Stalen deuren passen dan perfect bij de sfeer van ons hotel. Deze deuren laten veel licht door en hebben een mooi open karakter. Ook is het lijnenspel van de deuren prachtig’.

‘We zijn bijzonder tevreden over de deuren en ook van onze gasten krijgen wij regelmatig complimenten’

Taats- en scharnierdeuren

Hedwig is eerst naar onze showroom gekomen om de perfecte deuren uit te zoeken. De vlakverdeling en het type deur heeft zij samen met haar team uitgezocht. In de hotelbar zijn zowel taats– als scharnierdeuren geplaatst. Er is gekozen voor maatwerk 6-vlaks deuren, een variatie op onze Taut-deuren. De deuren hebben ranke DRM-P10 profielen, die de deuren een finishing touch geven. De taatsdeuren zijn voorzien van een duwstang en de scharnierdeuren zijn voorzien van Piet Boon handgrepen. De deuren zijn afgewerkt met een fijnstructuur poedercoating (RAL 9004). Dit zorgt ervoor dat de deuren weinig onderhoud nodig hebben, iets wat erg prettig is in een hotel.

Fijne samenwerking

Van der Valk is niet alleen tevreden over het eindresultaat, maar is ook uiterst tevreden over de samenwerking. ‘Het zijn echte vakmannen met een passie voor hun vak. De stalen deuren van De Rooy zijn ambachtelijk en hebben een moderne sfeer’, vertelt Paul van der Valk.

Stalen deuren bij Van der Valk Enschede

Over Van der Valk Enschede

Van der Valk Enschede opende vorig jaar haar deuren. Met 152 kamers en suites is het een sfeervol hotel. Ieder jaar lopen er meer dan duizenden mensen door de hotelbar. Dit betekent dat niet alleen al deze mensen onze deuren zien, maar dat onze deuren ook veelvuldig gebruikt worden. Dat is geen probleem voor onze stalen deuren. De frames van onze deuren hebben geen lasnaden. Dit betekent dat onze stalen deuren niet alleen mooier zijn, maar dat ze ook sterker zijn. Wij zijn trots dat onze deuren een bijzondere plek innemen in dit hotel.

 

Stuur ons een whatsapp