FritsJurgens’ geheim voor stalen taatsdeuren
Geplaatst op 24 november 2016

FritsJurgens’ geheim voor stalen taatsdeuren

Voor onze stalen taatsdeuren gebruiken we de scharnieren van FritsJurgens. Zij hebben maar één doel: het ontwerpen en produceren van de perfecte scharnier voor de perfecte deur – de taatsdeur. Daarvoor wonnen ze vijf prijzen in twee jaar tijd. Wat is er  zo bijzonder aan FritsJurgens’ scharnier? Wat is hun geheim?

Uitstraling en montage

Traditionele taatsscharnieren bevinden zich in de vloer. In plaats daarvan bevindt FritsJurgens’ scharnier zich in de deur. Dat levert allerlei voordelen op. Allereerst qua uitstraling. Voor de oude systemen was er een vloerpot in de grond nodig, die goed zichtbaar was. Voor het FritsJurgens systeem is slechts een klein rond plaatje nodig. Eén in de vloer en één in het plafond. Nauwelijks zichtbaar.

FritsJurgens’ scharnier kan een miljoen keer open en dicht. Dat komt overeen met 136 jaar intensief gebruik.

Qua montage biedt het taatsmechanisme ook veel voordelen. Doordat we de scharnieren van FritsJurgens in de deur monteren, besparen we aanzienlijk op montagekosten- en tijd. Ideaal aan deze taatsscharnieren is ook dat we ze eenvoudig in bestaande bouw kunnen toepassen. En doordat het ronde vloerplaatje maar 8mm diep gemonteerd wordt, zijn de taatsdeuren uitstekend te combineren met vloerverwarming.

Project in Doorn. Voor het FritsJurgens systeem is slechts een klein rond plaatje nodig.

Project in Doorn. Voor het FritsJurgens systeem is slechts een klein rond plaatje nodig.

Gepatenteerde veerconstructie

Kenmerkend voor taatsscharnieren is dat ze beide kanten op draaien. Duwen of trekken, de deur gaat naar beide kanten open. FritsJurgens’ taatsscharnier kent verschillende varianten. Bijvoorbeeld een scharnier voor in het midden, met een draaicirkel van 360º. Of een scharnier voor bij de muur, met een draaicirkel van 180º. Dankzij hun gepatenteerde veerconstructie is het ook mogelijk dat de deur vanzelf doordraait tot de gewenste stand, waarin hij blijft vaststaan.

In 2015 won FritsJurgens de German Design Awards, dit jaar de Archiproducts Design Awards, Iconic Awards en Architizer A+ Awards; tot slot de German Design Awards 2017.

FritsJurgens’ innovatieve taatsscharnieren zijn onderhoudsvrij. Niet alleen op papier, ze hebben het werkelijk getest: de scharnieren kunnen een miljoen keer open en dicht. Dat komt overeen met 136 jaar intensief gebruik. En doordat ze uit een gesloten systeem bestaan, kan er kan geen vuil of water in komen. Dát is klasse. Die hang naar perfectie sluit naadloos aan bij ons streven naar kwaliteit.

Project in Oirschot. Architecten gebruiken graag FritsJurgens' scharnier omdat de deur daardoor geen kozijn nodig heeft.

Project in Oirschot. Architecten gebruiken graag FritsJurgens’ scharnier omdat de deur daardoor geen kozijn nodig heeft.

Vakmanschap in staal + verborgen perfectie

De Rooy stalen deuren komen voort uit 30 jaar ambacht, wat begon bij het vakmanschap van Gerrit de Rooy. Zijn aandacht voor detail en kwaliteit sloeg over op zijn zoon Marein. Vakmanschap in staal gecombineerd met de verborgen perfectie van FritsJurgens, daar schuilt het geheim achter de kwaliteit van onze stalen taatsdeuren.

Stuur ons een whatsapp