Direct naar content

Een taatsdeur en vloerverwarming? Dat is mogelijk!

Het is misschien wel één van de meest gestelde vragen als het gaat om taatsdeuren: kunnen taatsdeuren eigenlijk wel samen met vloerverwarming?

We kunnen daar heel duidelijk over zijn: met onze stalen taatsdeuren is vloerverwarming geen enkel probleem. Dit komt omdat wij gebruik maken van het FritsJurgens taatsmechanisme dat slechts enkele millimeters de grond in gaat. Hierdoor raakt het taatsmechanisme de vloerverwarming niet. In dit artikel vertellen we meer over de combinatie tussen een taatsdeur en vloerverwarming.

10 oktober 2024

Wat is een taatsdeur?

Een taatsdeur is een unieke soort deur die anders werkt dan de traditionele stalen scharnierdeuren of schuifdeuren. Een taatsdeur draait namelijk om een draaipunt in de vloer. Een taatsdeur is naar twee zijden te openen, opent en sluit elegant en geluidloos, is zelfsluitend en heeft een openzet functie naar beide zijden. Bij een taatsdeur is er géén kozijn nodig, waardoor een mooie, strakke uitstraling ontstaat. Meer over stalen taatsdeuren leest u op deze pagina.

Striped Bronze Stalen Taatsdeuren In Nijkerkerveen De Rooy Steel Doors

Vloerverwarming is géén probleem door FritsJurgens taatsmechanismen

Wij gebruiken het taatsmechanisme van FritsJurgens. Dit doen we om meerdere redenen. Zo ziet het er bijvoorbeeld ontzettend strak en netjes uit, en werkt het ook nog eens perfect. Een ander groot pluspunt van dit mechanisme is dat we het taatsmechanisme slechts 8 millimeter de vloer in moeten boren. Dat is ontzettend weinig en is dus ook exact de reden dat vloerverwarming geen enkel probleem is. Vloerverwarming wordt meestal ongeveer 5 centimeter onder de toplaag van een vloer geplaatst. Zo blijft er dus meer dan genoeg ruimte over om een FritsJurgens vloerplaat te monteren.

Let op: FritsJurgens is een uitzondering

FritsJurgens is een uitzondering in het aantal millimeters. Veel andere taatssystemen moeten namelijk 2 tot 3,5 centimeter de vloer in worden geboord. Dat is een stuk dieper en dan bestaat de kans dat u wél in de knoop komt met vloerverwarming. Zeker als u niet helemaal zeker weet hoe diep de vloerverwarming ligt. Het is dan ook één van de redenen waarom wij enkel voor het FritsJurgens mechanisme kiezen. Zo hoeft u zich geen enkele zorgen te maken over vloerverwarming.

Monteren van een FritsJurgens taatsmechanisme

In het schema hieronder ziet u welke elementen wij gebruiken voor onze stalen taatsdeuren. Een taatsdeur bestaat uit vier elementen: een plafondplaat, een bovenspeun, de System M en de vloerplaat. Twee van deze elementen zitten ín de deur, namelijk de bovensteun en de System M. De bovenspeun zit in de bovenkant van de deur verwerkt en ziet u dus niet. De pin uit de bovensteun past perfect in de plafondplaat, die we op uw plafond monteren. Aan de onderzijde van de deur verwerken wij de System M; ook dit ziet u niet. Samen met de vloerplaat is dit de verankering van de deur aan de onderzijde.

Taatsmechanisme van FritsJurgens

Vloerverwarming al gelegd of nog niet?

Bent u bezig met een grote verbouwing? Of bouwt u een nieuwbouwwoning? Dan weet u waarschijnlijk precies waar de leidingen worden geplaatst en hoe diep de vloerverwarming erin zit. Is er al vloerverwarming aanwezig? Dan kunt u kijken op bouwtekeningen. Ook als u het niet zeker weet, is een stalen taatsdeur met FritsJurgens mechanisme geen enkel probleem. Vloerverwarming sleuven worden namelijk op zijn minst 18 millimeter diep gefreesd. En daaroverheen komt uw topvloer nog. Met een FritsJurgens mechanisme heeft u dus ruimte genoeg.

Ook ‘zware’ deuren geen enkel probleem

De taatsscharnieren van FritsJurgens zijn zó ontwikkeld dat de druk gelijkmatig wordt verdeeld over de vloerplaat. Dit is één van de unieke punten van het FritsJurgens systeem. Op deze manier komt er minder druk op de vloerplaat. FritsJurgens gebruikt zelf altijd het voorbeeld van de naaldhak. Een deur van 500 kg met een FritsJurgens taatssysteem rust op een vloerplaat van 40 x 80 mm en produceert daarmee een drukbelasting (Fw) van 2.31 N/mm2. Ter vergelijking: een persoon van 70 kg met naaldhakken aan produceert een drukbelasting (Fw) van 6.87 N/mm2. De druk op de vloer is met 500 kilogram dus lager dan die van een persoon op naaldhakken!

We leggen u graag meer uit in onze showroom

Wilt u meer weten over taatsdeuren en vloerverwarming? Kom dan langs in onze showroom. We laten u dan het taatsmechanisme zien en kunnen u laten zien hoe een taatsmechanisme in de deur bevestigd is. Maak een afspraak in onze showroom om de mogelijkheden te bekijken.

Kom langs voor een inspiratiesessie